Blog
17-08-2022 | blog

Vamos Utrecht: op een mooie start in ons stadsie!

Alweer start er een grote wielerronde in ons mooie Utrecht. In heel veel straten en sportharten leeft La Vuelta enorm. Rond de komst van deze Ronde van Spanje is er van alles te beleven, zoals optredens, pubquizzen, wielercafés, het rondreizend fietsdorp Vuelta Fietshub, toertochten en het NK slowbiking. Starten in Utrecht, vanuit mijn ervaring als inwoner en makelaar kan ik het iedereen aanraden.

 

Drie lessen van de ploegentijdrit

Op 19 augustus is de eerste etappe van La Vuelta 2022: een ploegentijdrit van 23,2 kilometer lang. De teams beginnen bij de Jaarbeurs en fietsen oostwaarts door de binnenstad. Als wielerliefhebber vind ik de ploegentijdrit een mooie discipline, waar ik als makelaar ook veel van kan leren. Mijn drie lessen die ik ook bij startende woningzoekers toepas zijn: voorbereiding, aanpassingsvermogen en teamwork.

 

Voorbereiding

Elke wielerploeg heeft alles tot in de puntjes voorbereid: de route is verkend, materiaal en kleding zijn tiptop, warming-up is uitgedacht en er zijn individuele voedingsplannen gemaakt voor de wedstrijddag.

 

Elke startende woningzoeker doet er ook goed aan de stad te verkennen. Waar wil ik wonen, in wat voor wijk, buurt of straat? Welk type woning? Hoeveel vierkante meters? Hoe ziet mijn financiële plaatje eruit? Waar liggen er kansen en wat zijn de risico’s? Als coachend makelaar ligt mijn hart bij het voorbereiden en begeleiden van woningzoekenden. Dat is een goede basis voor succes.

 

Aanpassingsvermogen

Sportteams trainen in scenario’s, want onderweg kan van alles gebeuren: lekke band, valpartij, tegenwind, bidon missen, mindere vorm van een ploeggenoot. Succesvolle teams beschikken over een fikse dosis aanpassingsvermogen. Ze reageren direct en goed als er iets onverwachts gebeurt en dat kan het verschil zijn tussen verlies en winst.

 

Ze zeggen wel eens dat er niets zo veranderlijk is als het weer. Nou, de woningmarkt kan er ook wat van. Daarom vind ik aanpassingsvermogen belangrijk bij het zoeken naar de droomwoning: we moeten flexibel inspelen op kansen die er altijd zijn.

 

Teamwork

 

Ja, ‘teamwork makes the dream work’. Ploeggenoten, coaches, trainers, fysio’s, masseurs, voedingsdeskundigen, mekaniekers, ze doen het allemaal samen. En bij het zoeken naar een woning geloof ik heilig in teamwork. Ik werk met en voor jou als woningzoeker of jullie als stel of gezin en leg lijntjes met taxateurs, hypotheekadviseurs, bouwkundige experts en elke professional die kan helpen. Samen starten we dit proces en samen gaan we door tot het droomhuis is gevonden. En net als in de sport komt daar ook spanning en soms stress bij kijken, maar geloof me, eenmaal in de koers is het volop genieten.

 

Op een mooie start in Utrecht!

 

Martijn van Welzenes

Stap Makelaars fiets Vuelta in Utrecht