Nieuw in Utrecht: Stap Makelaars

Bekend onder de naam Van Welzenes Makelaars besluit Martijn voor een complete rebranding. Het resultaat: Stap Makelaars! 

In een lastige markt ‘even’ van naam veranderen. Martijn van Welzenes doet het gewoon. Al tien jaar timmert hij aan de weg met Van Welzenes Makelaars. Hij staat er keurig bij. Mooie website, mooie huisstijl. Waarom deze move? We bellen Martijn en vragen het hem op de man af.

Martijn van Welzenes: “Tien jaar geleden ben ik gestart met Van Welzenes Makelaars. Toen leek het me handig en fijn om onder mijn eigen naam te werken. Maar mijn visie hierop is gewijzigd. Mijn ambitie is gegroeid. Ik wil echt een onderscheidend makelaarskantoor zijn in Utrecht. Dat is meer dan ‘even’ een huisstijl ontwikkelen of website bouwen. Na een paar sessies leerde ik anders kijken naar alle aanwezige kantoren. Daar is helemaal niets mis mee trouwens, in tegendeel. Maar de analyse gaf ons wel het inzicht dat er ruimte is voor een makelaarskantoor waar ik al jaren van droom.”

Martijn vervolgt: “Het traditionele makelaarskantoor is gericht op meteen aankoop, verkoop enzovoort. Heel transactie georiënteerd. Het is eigenlijk allemaal veel van hetzelfde. Ik wil gewoon iets anders. Een eigen gezicht. Veel meer relatiegericht dan transactiegericht. Ik wil die klant oprecht zo goed mogelijk helpen, adviseren, ter zijde staan. Daar word ik voor ingehuurd. Ik heb afgelopen jaren behalve ‘gemakeld’ ook een MBA afgerond. Maar wilde graag een verdieping in mijn werkveld en zit nu in de afrondende fase van een Masters of Science in Real Estate. Met deze afronding van de studie is mijn wens aangewakkerd om te professionaliseren.

Waarin ik anders ben? Ik heb drie punten met heldere beloften voor iedereen die door mij en mijn kantoor bijgestaan wil worden.


1) Persoonlijke touch

Met de belofte ‘wij zien jou, wij zien meer.’ zeggen we alles. Wij dompelen ons onder in de vraag van een klant, denken mee en bereiden ons heel grondig voor. Als we een huis verkopen zijn we ons ervan bewust dat de bezichtiging, ook al zijn het er vijftien op een dag, voor elke potentiële koper een speciaal moment is. Wij staan niet bij de voordeur met een ‘loop maar door het huis en we horen wel als je vragen hebt’-houding. En we staan ook niet louter te verkopen. We zijn echt van de inhoud en het slim schakelen. We leven ons in in de geïnteresseerden en ‘tunen in’ op zijn of haar wensen. Voor de ene klant zijn we de wijze raadgever, voor de ander de slimme sparringpartner en weer voor een ander de handige regelaar met een goed geolied netwerk. 

2) Groot bereik

Elk huis dat via Stap Makelaars te koop wordt aangeboden zal in de centrale NVM database opgenomen worden. Het maakt dus helemaal niet uit of je een huis aanbiedt via een groot of klein makelaarskantoor; het bereik is voor alle NVM kantoren precies hetzelfde. Dus Stap Makelaars biedt een groot bereik in combinatie met persoonlijke aandacht, inhoudelijke adviezen en snel en slim schakelen. 

3) Duurzaamheid hoog in het vaandel

Ik ben een beetje een bijzondere combinatie. Een zeebioloog én onroerend goed specialist. Ik ben een natuurliefhebber, ik hou van de zee, de natuur en hoe we dit verantwoord kunnen blijven gebruiken. Is dat relevant voor mijn klanten? Ja, natuurlijk. Ieder geval voor klanten die het fijn vinden dat ik op belangrijke duurzaamheidszaken let. Er is geen tweede planeet. Met mijn visie en interesse voor duurzaamheid die ik heb, kijken naar een woning en kansen zien om het slim te verduurzamen, dat krijg je er bij Stap Makelaars bij.

Wij zijn onder de indruk. Stap Makelaars straalt frisheid uit. Doelgroepen worden direct aangesproken. Geen wollig en formeel taalgebruik. En nu we Martijn van Welzenes beter kennen en weten dat hij van huis uit zeebioloog: een verrijking in makelaarsland in Utrecht. Succes Martijn!