NVM makelaar Utrecht

7 redenen om een NVM makelaar in Utrecht te kiezen bij aankoop of verkoop

Wij scoren een 9.5 uit 100+ reviews op Funda en Google.

Wij scoren een 9.5 uit 100+ reviews op Funda en Google.

Wij scoren een 9.5 uit 100+ reviews op Funda en Google.

"Heel tevreden over de samenwerking met Martijn van begin tot eind is alles heel soepel verlopen. Martijn geeft duidelijke informatie over het proces en begeleid je er goed in. Top makelaar dus!"
Mevr. Anker

Wij scoren een 9.5 uit 100+ reviews op Funda en Google.

Welke makelaar past bij mij?

Wie je als makelaar kiest, bepaal je zelf. Als je twijfelt om een NVM makelaar in te schakelen, kunnen we je dat alleen maar aanraden. Het scheelt een een hoop stress, omdat de branchevereniging ook geldt als een kwaliteitskeurmerk. NVM makelaars hebben de juiste diploma’s en certificaten én moeten zich doorlopend bijscholen. Dat garandeert deskundigheid, betrouwbaarheid en kwaliteit.

Welke makelaars zijn NVM-makelaars in Utrecht

Niet iedereen mag zomaar lid worden van de NVM en zich NVM makelaar noemen. De branchevereniging vraagt om een aantal diploma’s en certificaten, om het kaf van het koren te scheiden. Bovendien moeten makelaars zich houden aan de NVM-erecode. Dat garandeert de kwaliteit van hun (en onze) dienstverlening. Naast de NVM zijn er nog twee brancheverenigingen: VBO en Vastgoedpro. Deze brancheverenigingen garanderen dezelfde kwaliteit als de NVM. Zo weet je dat een makelaar die aangesloten is bij een branchevereniging voor kwaliteit, betrouwbaarheid en deskundigheid staat.

Nederland kent ongeveer 3.500 NVM makelaars, waaronder wij in Utrecht. Daarmee bieden we kwaliteit, betrouwbaarheid en deskundigheid. Bovendien hebben we toegang tot een enorm netwerk van andere makelaars en huizenzoekers. Dat helpt bij het vinden van een geschikte woning of bij het vinden van een koper voor het huis dat je wilt verkopen.

1. Volgens de NVM-erecode

Heel belangrijk voor NVM makelaars zoals wij is de erecode. We zijn ons bewust van onze functie in het maatschappelijk verkeer en handelen naar eer en geweten. Met het onderschrijven van de erecode garanderen we de kwaliteit.

2. Met diploma’s en certificaten

Het vak van makelaar was vroeger beschermd. Dit betekent dat niet iedereen zomaar makelaar kon worden. Dat is helaas niet langer het geval. Iemand na kan zonder een opleiding starten als makelaar. We zijn blij met de NVM, want zij kijken hier anders naar: diploma’s en certificaten zijn verplicht.

Wij beschikken over die diploma’s. Daardoor mogen we ons register makelaar noemen. Bovendien geeft onze oprichter Martijn zelf les. Hij vertelt: “Met dezelfde passie waarmee ik zeebiologie studeerde, volgde ik de opleiding tot register makelaar en taxateur en studeerde ik als MSc af in vastgoedbeleggen. Mijn liefde voor het vak wil ik graag delen, daarom geef ik bij verschillende opleidingen o.a. les in taxatieleer en vastgoedrekenen.”

6 redenen om voor Stap Makelaars te kiezen

Dat je een NVM makelaar kiest, klinkt voor ons heel logisch. Dat je voor ons kiest, dat doe je om zes belangrijke redenen. Tenminste, dat is wat we vaak terughoren van klanten die we daar naar vragen.

Eerlijke & heldere communicatie

De makelaar die aan jouw kant staat, helder communiceert en eerlijk advies geeft.

Sneller woningen vinden dankzij het grootste netwerk

Omdat wij beschikken over het grootste netwerk van huizen en huizenzoekers in Nederland.

Aankoop en verkoop

We zijn NVM aankoopmakelaar en NVM verkoopmakelaar. Daardoor kennen we beide kanten van de tafel.

NVM akelaar in Utrecht met 15 jaar ervaring

Met ons kantoor in Utrecht zijn we jouw NVM verkoop- en aankoopmakelaar in de buurt.

Wij gaan een stap verder

We gaan door waar anderen stoppen. Dus zetten een extra stap als dat nodig is om het voor jou voor elkaar te krijgen.

Klantbeoordeling: 9,5

Onze klanten zijn tevreden. Ze waarderen ons op funda en Google met gemiddeld een 9,5. Daar zijn we natuurlijk trots op.

3. Gratis waardebepaling met NVM-tools

Als je denkt aan het verkopen van jouw woning, dan doen we graag een gratis waardebepaling. Dat betekent dat we vrijblijvend en kosteloos de waarde van jouw woning inschatten. Als NVM-lid hebben we toegang tot speciale tools en een rijke database. Dat maakt het makkelijker om de waarde te bepalen, en het geeft jou een beter beeld van de vraagprijs waar jij aan kunt denken. Bovendien hebben we 15 jaar ervaring. Dat betekent dat we zowel de stad als het aan- en verkoopproces als de waarde van woningen uitstekend kennen.

4. Netwerk van 3.500 makelaars en hun klanten

Samen met andere NVM makelaars door heel Nederland vormen we een netwerk van 3.500 specialisten die weten waarover ze het hebben. We kunnen met hen overleggen en we spreken ze tijdens bijscholing en andere evenementen.

Dat betekent dat we het als eerst weten als er een nieuwe woning te koop komt, bij een andere NVM makelaar in Nederland. Wil je jouw woning verkopen? Wil je jouw woning verkopen? Dan vinden we via onze collega-makelaars makkelijker de potentiële koper die jouw huis wil kopen.

5. NVM-verkoopmakelaar: wij kennen Utrecht als onze broekzak

Een makelaar, die lid is van de NVM, moet betrouwbaarheid, deskundigheid en kwaliteit bieden. Dat doen we bijvoorbeeld door de stad, waarin we werkzaam zijn, goed te kennen. Sterker nog, we kennen Utrecht als onze broekzak. Dat geldt voor het centrum van de stad, net als de wijken er omheen en natuurlijk de gemeenten in de regio.

Het grote voordeel daarvan is dat we weten waar specifieke soorten woningen te koop staan. En wat de fijne buurten en straten zijn, of waar je rekening mee moet houden als je daar een woning op het oog hebt. Het helpt ons ook bij de gratis waardebepalingen en natuurlijk als we een taxatie van jouw woning doen.

Onze score in klanttevredenheid

0 +

Meer dan 1500 tevreden klanten in de afgelopen 15 jaar

0

Klanten beoordelen ons met een 9,5 op Funda en Google

0 +

We ontvingen meer dan 100 geweldige reviews

6. Juridisch, financieel, fiscaal en bouwtechnisch sterk

De NVM hecht veel waarde aan juridische kennis. Op die manier blijven we als makelaars overeind als het ingewikkeld wordt. Wij maken het verschil als het ingewikkeld wordt, vanwege juridische constructies die afwijken of andere haken en ogen. Wij zijn juridisch sterk, dus zoeken uit wat er speelt en adviseren over hoe je de beste keuze maakt.

7. Advies over verduurzaming

Op een vergelijkbare manier verdiepen we ons al jaren in verduurzamen. Dat deden we al voordat het gebruikelijk werd en zeker voordat de energieprijzen opliepen. Die kennis betaalt zich inmiddels dubbel en dwars uit. We kennen de mogelijkheden om te verduurzamen, zowel in een woning die je wilt verkopen als wanneer je een andere woning op het oog hebt.

Sterker nog, we kennen woningen die al duurzamer zijn of waar je makkelijk kunt verduurzamen. Je investeert met ons als NVM makelaar in een toekomstbestendige woning, waar je bovendien de kosten makkelijker in de hand houdt. Op die manier maak je een dubbel goede keuze, zodat de investering in onze dienstverlening zich dubbel en dwars terugbetaalt.

Zullen we een kopje koffie doen?

Stap binnen om een vrijblijvende afspraak met ons te maken! We staan klaar om jou beter te leren kennen, op een moment dat jou het beste uitkomt. Of je nu thuis wilt afspreken of liever via videobellen praat, de keuze is aan jou. Laat eenvoudig je gegevens achter via het contactformulier en wij zorgen ervoor dat wij snel contact met je opnemen.

Hallo, wij zijn Stap Makelaars

Wij doen alles net even anders. Wij staan aan jouw zijde, luisteren graag naar jouw wensen en voorzien je van het beste advies. We staan voor eerlijkheid, transparantie, vakmanschap en klantgerichtheid. We onderscheiden ons dan ook met onze écht goede service.

Met veel plezier helpen we al 15 jaar tevreden klanten. Zij vertellen ons dat we doorgaan waar anderen stoppen. Daar zijn we best een beetje trots op!

Bovendien willen we altijd beter worden. Alleen zo kunnen we de beste NVM makelaar of taxateur zijn voor onze klanten. Als echte vakidioten gaan we vol enthousiasme aan de slag om hen buitengewoon tevreden te maken. Dat ons dit meestal lukt, blijkt uit onze hoge klanttevredenheidsscore van 9,5! Wij zijn pas tevreden als onze klanten dat zijn.

We zijn ervaren verkoopmakelaars, aankoopmakelaars en taxateurs. Ook kunnen we helpen met een goed en onafhankelijk hypotheekadvies, door onze samenwerking met ervaren hypotheekadviseurs. Dat maakt ons allround, met ervaring en kennis van alles wat er belangrijk is bij het aankopen, verkopen en taxeren van woningen. Daarom zijn we in staat om jou het beste te begeleiden.

Wij kennen Utrecht en de directe omgeving goed, dus ook de buurt waar jij woont of wilt wonen. We werken deskundig en met een professioneel team. Tegelijkertijd zijn we klein genoeg om je persoonlijke aandacht te schenken. Bij ons schakel je altijd direct met de makelaar of taxateur. Wij kennen onze klanten bij hun voornaam. Dit alles maakt ons misschien wel de beste partij die je kunt inschakelen.

Wil je meer weten over onze achtergrond, ons werkgebied en expertise? Stel ons je vragen of bekijk de Over ons-pagina van ons kantoor. Of vraag een gratis waardebepaling aan. Dat kost helemaal niets.

Wil je meer weten over onze achtergrond, ons werkgebied en expertise? Stel ons je vragen of bekijk de Over ons-pagina van ons kantoor. Of vraag een gratis waardebepaling aan. Dat kost helemaal niets.

Hallo, wij zijn Stap Makelaars. Stap binnen bij onze makelaardij in Utrecht!

Wij doen alles net even anders. Wij staan aan jouw zijde, luisteren graag naar jouw wensen en voorzien je van het beste advies. We staan voor eerlijkheid, transparantie, vakmanschap en klantgerichtheid. We onderscheiden ons dan ook met onze écht goede service.

Met veel plezier helpen we al 15 jaar tevreden klanten. Zij vertellen ons dat we doorgaan waar anderen stoppen. Daar zijn we best een beetje trots op!

Bovendien willen we altijd beter worden. Alleen zo kunnen we de beste NVM makelaar of taxateur zijn voor onze klanten. Als echte vakidioten gaan we vol enthousiasme aan de slag om hen buitengewoon tevreden te maken. Dat ons dit meestal lukt, blijkt uit onze hoge klanttevredenheidsscore van 9,5! Wij zijn pas tevreden als onze klanten dat zijn.

We zijn ervaren verkoopmakelaars, aankoopmakelaars en taxateurs. Ook kunnen we helpen met een goed en onafhankelijk hypotheekadvies, door onze samenwerking met ervaren hypotheekadviseurs. Dat maakt ons allround, met ervaring en kennis van alles wat er belangrijk is bij het aankopen, verkopen en taxeren van woningen. Daarom zijn we in staat om jou het beste te begeleiden.

Wij kennen Utrecht en de directe omgeving goed, dus ook de buurt waar jij woont of wilt wonen. We werken deskundig en met een professioneel team. Tegelijkertijd zijn we klein genoeg om je persoonlijke aandacht te schenken. Bij ons schakel je altijd direct met de makelaar of taxateur. Wij kennen onze klanten bij hun voornaam. Dit alles maakt ons misschien wel de beste partij die je kunt inschakelen.

Zet met ons de volgende stappen

Vrijblijvend kennismaken

Wij zijn NVM makelaar in Utrecht en komen graag bij je langs. Uiteraard ben jij ook welkom op ons kantoor. Samen bespreken we jouw wensen en wat je belangrijk vindt. Zo krijg je in heldere communicatie het beste advies.

Op zoek naar een woning of een koper

Als jij blij wordt van de woning gaan we graag voor je aan de slag. We zoeken naar een woning om aan te kopen of een koper om jouw woning te verkopen. We zijn namelijk een NVM aankoop- en verkoopmakelaar.

Bezichtigingen zonder omkijken & scherp onderhandelen

Tijdens bezichtigingen zorgen wij ervoor dat jij zo min mogelijk omkijken hebt naar het proces. We regelen de verkoop. Wij letten, tijdens het aankoopproces, op de technische details. Als je wilt, helpen we je graag met het onderhandelen voor de beste prijs.

Een koopcontract dat klopt

We stellen het koopcontract op bij verkoop of controleren dat voor je bij aankoop. Als wij ernaar hebben gekeken en geen opmerkingen meer hebben, kan je er vanuit gaan dat het klopt. Dat geeft een gerust gevoel.

Voorbereid naar de notaris

We lopen alles nog een keer na en bereiden de juridische, fiscale en financiële zaken goed voor je voor. Zo kun je voorbereid en vol zelfvertrouwen naar de notaris, om de officiële documenten te tekenen.

Volledige ontzoring

Een woning verkopen of kopen is altijd een grote stap. Hoe fijn is het om dit met een makelaar te doen die oog heeft voor details. Voor jou; voor waar je van houdt en waar je van droomt. En die daarnaast helder is over het proces en kosten. Geen fratsen dus, maar vakmanschap

Wat klanten over ons zeggen als NVM makelaar in Utrecht

Benieuwd waarom anderen kozen voor een NVM makelaar in Utrecht en hoe ze dat hebben ervaren? We vragen het ze regelmatig en delen graag een paar van de reviews die we recent ontvingen:

“Martijn heeft mij op een hele prettige manier begeleid in het proces. Voornamelijk op de momenten dat ik het spannend vond, bracht hij kennis van de markt en rust & vertrouwen.”

Mevr. Pennings

“Zeer positief over Martijn. Helder in communicatie, neemt de tijd voor je en is bijzonder transparant. Martijn heeft ervoor gezorgd dat ik in het hele proces werd ontzorgd.”

Dhr. Keijmel

“Martijn nam bij het eerste gesprek alle tijd om onze wensen door te nemen en een strategie te bepalen. Hij toonde veel kennis van de lokale markt en wist dit goed te vertalen naar een strategie.”

Dhr. Van Wijk

“Martijn heeft een prettige down to earth manier van communiceren en is zeer behulpzaam. Hij gaf goed advies, nam zorgen weg. Wij raden mensen van harte aan om Martijn in te huren als NVM makelaar!”

Mevr. Boelhouwer

“Martijn begeleidt en adviseert je tijdens het proces van offerte tot en met de overdracht. Dit doet hij op een hele prettige en vriendelijke manier. Ik kan iedereen Stap als NVM makelaar aanbevelen.”

Dhr. Hulshof

“Martijn is super behulpzaam, heeft goede marktkennis en is goed bereikbaar (ook ’s avonds en in het weekend)! Superfijn kantoor!”

Mevr. Fransen

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over de NVM makelaar

Wat een woning kost is afhankelijk van wat je zoekt en de woningmarkt. De meeste starters sluiten een hypotheek af om de woning te kopen. Daarnaast heb je eigen geld nodig voor de aanschaf. Een hypotheekadviseur kan je precies vertellen hoeveel dit in jouw situatie is als je een huis wilt kopen.

Het is als starter belangrijk om goed te weten wat je maximaal kunt (en wilt) lenen. Laat je begeleiden en adviseren door een aankoopmakelaar, als je voor de eerste keer een huis koopt. Dan voorkom je veelgemaakte fouten. Bovendien verdient een makelaar zich vaak terug met het juiste bod en scherpe onderhandelingen.

Een NVM makelaar heeft minimaal een aantal diploma’s en certificaten op zak, om de kwaliteit te garanderen. Bovendien zorgt doorlopende bijscholing ervoor dat de makelaars goed op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen. Ook ben je als gecertificeerd makelaar lid van de NVM en hebben wij toegang tot het grootste netwerk met zowel beschikbare woningen als huizenzoekers. Bovendien werken we volgens de NVM-erecode, dus kun je vertrouwen op kwaliteit en integriteit.

Wanneer je een woning koopt betaal je 2% overdrachtsbelasting van de waarde van de woning. In sommige gevallen betaal je geen overdrachtsbelasting. Wanneer je in de leeftijdscategorie zit van 18 tot en met 34 jaar. Of als de woningwaarde niet hoger is dan € 510.000,- (2024) en het je eerste woning is die je koopt.

Wanneer je een woning koopt betaal je 2% overdrachtsbelasting van de waarde van de woning. In sommige gevallen betaal je geen overdrachtsbelasting. Wanneer je in de leeftijdscategorie zit van 18 tot en met 34 jaar. Of als de woningwaarde niet hoger is dan € 510.000,- (2024) en het je eerste woning is die je koopt.

Dit zeggen onze klanten

Dhr. Van Hoeijen
Lees verder
"Zeer deskundig, betrouwbaar en altijd bereikbaar, korte lijnen waardoor alles soepel verloopt. Staat open voor eigen input en mening van klant. Kortom, zeer aan te bevelen."