Huis kopen in Utrecht

Huis kopen? Bespaar jezelf veel tijd en stress met onze aankoopmakelaars

Wij scoren een 9.5 uit 100+ reviews op Funda en Google.

Wij scoren een 9.5 uit 100+ reviews op Funda en Google.

Wij scoren een 9.5 uit 100+ reviews op Funda en Google.

"Persoonlijk, prettig en integer. Veel ervaring. In de communicatie toegankelijk, zelfs bij vragen die buiten de overeenkomst vallen konden we bij hem terecht. Praktisch gezien werkt hij digitaal op een prettige en overzichtelijke manier. Wij raden Stap Makelaars aan."
Dhr. Schuurman

Wij scoren een 9.5 uit 100+ reviews op Funda en Google.

Huis kopen in de stad Utrecht

Je wilt een huis kopen in Utrecht? Samen met ons koop je een huis zoals het hoort! Wat ons betreft, is dat natuurlijk mét een makelaar die je helpt bij het aankoopproces. Het is waarschijnlijk de grootste aankoop die je ooit doet of in ieder geval in jaren. Dan wil je zeker weten dat je dat goed doet. Zonder technische gebreken die je over het hoofd zag, zonder vervelende voorwaarden in het koopcontract en met een hypotheek die past bij wat je financieel voor ogen hebt.

Een helder plan met eerlijk advies

Jouw wensen vormen voor ons het uitgangspunt. Daarna gaan we als professionele makelaar voor je aan de slag. Dus heb je al een woning op het oog? Of blijft het bij woonwensen, omdat je nog geen huis kunt vinden binnen het woningaanbod in Utrecht?

Van het zoeken naar een geschikt huis tot bezichtigen, bieden, onderhandelen, aankopen en alles regelen voor bij de notaris: wij helpen je een huis te kopen zonder zorgen en door tijd te besparen. Dat doen we al 15 jaar met veel plezier. Klanten waarderen ons met een 9,5. Daar zijn we trots op! Wij zijn de NVM-aankoopmakelaar die jij zoekt als je een huis wilt kopen in Utrecht of in de omgeving van deze stad.

Wat komt er kijken bij een huis kopen?

Er staat een woning te koop en je bent op slag verliefd. Maar, wat komt er kijken bij zo’n koopwoning? Misschien koop je voor de eerste keer. Of wil je verhuizen vanuit een ander koophuis, maar maakte je die stap niet eerder. Wij helpen je graag om het huis te kopen waar je van droomt. En bij ieder ander huis dat te koop staat in Utrecht.

Huizen te koop in Nederland: van bezichtigen tot bieden en onderhandelen. Wat is de waarde van een aankoopmakelaar?

Het is heel prettig dat wij via de NVM beschikken over het grootste aanbod van woningen in Utrecht. Wij helpen je graag het huis te kopen waar je blij van wordt! Dat begint met jouw woonwensen en voorkeuren. Vertel ons wat je zoekt of laat zien welk huis je al hebt gevonden, bijvoorbeeld tussen de koophuizen op funda.

Ben je enthousiast en wil je het huis graag gaan bekijken? Een bezichtiging is heel belangrijk, want het moet natuurlijk goed voelen bij het zien van het huis. Het is daarnaast ook jouw kans om de technische kwaliteit en de bouwkundige staat te beoordelen. We begrijpen dat jij daar misschien niet mee bezig bent, dus als je hierbij hulp wenst, dan helpen wij jou graag!

We begeleiden jou tijdens de bezichtigingen, brengen een bod namens jou uit en voeren voor jou de onderhandeling. Tevens kijken we mee naar het koopcontract en bereiden alles voor je voor, voordat je naar de notaris gaat.

Wie is de Stap aankoopmakelaar voor een koopwoning in Utrecht?

Oprichter Martijn van Welzenes is de drijvende kracht achter ons NVM makelaarskantoor in Utrecht. Dankzij zijn achtergrond als zeebioloog kun je dat bijna letterlijk nemen.

Van zeebioloog tot aankoopmakelaar

Martijn heeft een diepe passie voor het vervullen van woonwensen en het creëren van gelukkige klanten. Zelfs tijdens de meest stressvolle momenten, zoals de zoektocht naar een nieuwe woning, streeft hij ernaar dat mensen rustig kunnen slapen. Hij licht toe: “Gedurende mijn vijftienjarige loopbaan als aankoopmakelaar en taxateur, draait alles om zorgvuldige observatie, luisteren, diepgaande vragen stellen en ondersteuning bieden. Een huis is immers een belangrijk onderdeel van een prettig leven. En ik ben altijd benieuwd naar hoe mensen hun ideale leefomgeving voor zich zien. Welke stappen willen jullie zetten? Wat drijft jullie? Mijn doel is om jullie volledig te ontzorgen.”

Als register makelaar met ruime ervaring als NVM aankoopmakelaar, beschikken we over alle benodigde diploma’s en erkenningen om woningen met vakmanschap en expertise aan te kopen. Maar daar stopt het niet. Martijn deelt zijn kennis met anderen: “Met dezelfde passie als waarmee ik ooit zeebiologie studeerde, heb ik de opleiding tot register makelaar en taxateur gevolgd en mijn MSc in vastgoedbeleggen behaald. Mijn liefde voor het vak wil ik graag delen, daarom geef ik les bij verschillende opleidingen in o.a. taxatieleer en vastgoedrekenen.”

6 redenen om voor Stap Makelaars te kiezen voor woningen in Utrecht

We zijn NVM-makelaar en hebben het grootste aanbod te koop staande woningen in Utrecht. Sterker nog, vaak weten we al wat er te koop komt vóórdat het op funda staat. Bovendien hebben we 15 jaar ervaring met het verkopen en kopen van oude huizen, monumentale panden en andere bijzondere objecten.

Spreek de NVM-makelaar

Bij ons spreek je meteen de makelaar. Je hebt direct persoonlijk contact. Dat kan dankzij de korte lijnen in ons kantoor.

15 jaar ervaring in Utrecht

We werken al 15 jaar vanuit Utrecht. Als iemand de regio goed kent dan zijn wij het wel.

Sneller woningen vinden dankzij het grootste netwerk van huizen

Omdat wij beschikken over het grootste huizen netwerk van Nederland.

Goed geregeld

Wij weten wat er moet gebeuren. Dus zorgen wij dat alles goed is geregeld bij elke stap van het aankoopproces.

Totdat jij tevreden bent

Wij hebben maar één doel: voor jou of jullie de gewenste woning vinden. Daarom gaan we door tot jij tevreden bent.

Eerlijke & heldere communicatie

De makelaar die aan jouw kant staat, helder communiceert en eerlijk advies geeft.

Het meest complete woningaanbod om huizen te zoeken in Utrecht

Koopwoningen vind je op funda en bij ons op de website. Als ervaren aankoopmakelaar hebben we het grootste netwerk: Het complete woningaanbod met huizen om te zoeken in Utrecht. Dat aanbod is groter dan je zelfs op funda en andere huizensites vindt. Een voordeel om voor een NVM makelaar te kiezen!

Woning te koop binnen het huizenaanbod in Utrecht

Wij helpen onze klanten een woning te kopen in Utrecht of in de omgeving daarvan. Je vindt bij ons het complete huizenaanbod. Dat betekent bovendien dat we dat doen in de stad, als je zoekt naar een appartement, een eengezinswoning of een herenhuis. Of als je erbuiten zoekt, aan de rand van Utrecht of in de buitenwijken. Denk aan plaatsen als Maarssen, Houten, Nieuwegein, Vleuten en Vianen. En wil je renoveren of zoek je een vrijstaande woning? Daar gaan we voor je naar opzoek.

Zoek je een koophuis in Utrecht of omgeving? Wij helpen je het huis te kopen waar je van droomt of waar je al langere tijd naar op zoek bent. Dat doen we vanuit onze ervaring, het netwerk en ons professionele aanbod.

Onze score in klanttevredenheid

0 +

Meer dan 1500 tevreden klanten in de afgelopen 15 jaar

0

Klanten beoordelen ons met een 9,5 op Funda en Google

0 +

We ontvingen meer dan 100 geweldige reviews

Aankoop van jouw huis in Utrecht samen met deskundige hypotheekadviseurs

Als je jouw eerste of een volgend huis in Utrecht wilt kopen heb je daar waarschijnlijk een hypotheek voor nodig. We kennen een aantal hypotheekadviseurs, waarmee we al jaren samenwerken. Bovendien werken zij op dezelfde manier als wij.

Heb je een appartement op het oog en heb je al een hypotheek, die je mee wilt nemen of wilt oversluiten? De hypotheekadviseurs bespreken met jou de mogelijkheden. Wij brengen je graag in contact met één van deze adviseurs, zodat je niet zelf op zoek hoeft naar iemand die je financieel en fiscaal goed kan helpen.

Zorgeloos kopen: huis kopen met een aankoopmakelaar

Met een NVM aankoopmakelaar in Utrecht ben je verzekerd van een probleemloos aankoopproces. Dit is van cruciaal belang, aangezien het kopen van een huis vaak gepaard gaat met veel stress, waardoor het plezier in de huizenjacht snel kan verdwijnen.

Met onze begeleiding heb je een doorgewinterde professional aan jouw zijde. Wij boeken meer resultaat, bekijken de zaken met een vernieuwende blik en staan jou bij op elk denkbaar vlak. Op die manier transformeren we de hectiek van de jacht in een gestructureerde zoektocht en helpen we je bij het vinden van jouw droomhuis. Als jij er een goed gevoel bij hebt, dan hebben wij ons werk goed gedaan.

Overweeg je om samen met een aankoopmakelaar op pad te gaan? Wij zijn er helemaal klaar voor! We beschikken over de expertise, de ervaring en een grondige kennis van Utrecht. Met 15 jaar ervaring in zowel de stad als de omliggende regio begrijpen we precies welke uitdagingen er spelen en hoe jij de meeste kans maakt om die ene woning aan te kunnen kopen.

Zullen we een kopje koffie doen?

Stap binnen om een vrijblijvende afspraak met ons te maken! We staan klaar om jou beter te leren kennen, op een moment dat jou het beste uitkomt. Of je nu thuis wilt afspreken of liever via videobellen praat, de keuze is aan jou. Laat eenvoudig je gegevens achter via het contactformulier en wij zorgen ervoor dat wij snel contact met je opnemen.

Hallo, wij zijn Stap Makelaars

Wij doen alles net even anders. Wij staan aan jouw zijde, luisteren graag naar jouw wensen en voorzien je van het beste advies. We staan voor eerlijkheid, transparantie, vakmanschap en klantgerichtheid. We onderscheiden ons dan ook met onze écht goede service.

Met veel plezier helpen we al 15 jaar tevreden klanten. Zij vertellen ons dat we doorgaan waar anderen stoppen. Daar zijn we best een beetje trots op!

Bovendien willen we altijd beter worden. Alleen zo kunnen we de beste NVM makelaar of taxateur zijn voor onze klanten. Als echte vakidioten gaan we vol enthousiasme aan de slag om hun droomhuis te vinden, voor de beste prijs aan te kopen en hen van A tot Z te begeleiden en te ontzorgen in het hele proces. We besparen onze klanten hiermee veel tijd, stress en gedoe. Dat zij dit meestal erg waarderen, blijkt uit onze hoge klanttevredenheidsscore van 9,5! Wij zijn pas tevreden als onze klanten dat zijn.

We zijn niet alleen ervaren aankoopmakelaars, maar ook verkoopmakelaars en taxateurs. Ook kunnen we helpen met een goed en onafhankelijk hypotheekadvies, door onze samenwerking met ervaren hypotheekadviseurs. Dat maakt ons allround, met ervaring en kennis van alles wat er belangrijk is bij het aankopen, verkopen en taxeren van woningen. Daarom zijn we in staat om jou het beste te begeleiden.

Wij kennen Utrecht en de directe omgeving goed, dus ook de buurt waar jij wilt wonen. We werken deskundig en met een professioneel team. Tegelijkertijd zijn we klein genoeg om je persoonlijke aandacht te schenken. Bij ons schakel je altijd direct met de aankoopmakelaar. Wij kennen onze klanten bij hun voornaam. Dit alles maakt ons misschien wel de beste partij die je kunt inschakelen.

Wil je meer weten over onze achtergrond, ons werkgebied en expertise? Stel ons je vragen of bekijk de Over ons-pagina van ons kantoor.

Wil je meer weten over onze achtergrond, ons werkgebied en expertise? Stel ons je vragen of bekijk de Over ons-pagina van ons kantoor. Of vraag een gratis waardebepaling aan. Dat kost helemaal niets.

Hallo, wij zijn Stap Makelaars. Stap binnen bij onze makelaardij in Utrecht!

Wij doen alles net even anders. Wij staan aan jouw zijde, luisteren graag naar jouw wensen en voorzien je van het beste advies. We staan voor eerlijkheid, transparantie, vakmanschap en klantgerichtheid. We onderscheiden ons dan ook met onze écht goede service.

Met veel plezier helpen we al 15 jaar tevreden klanten. Zij vertellen ons dat we doorgaan waar anderen stoppen. Daar zijn we best een beetje trots op!

Bovendien willen we altijd beter worden. Alleen zo kunnen we de beste NVM makelaar of taxateur zijn voor onze klanten. Als echte vakidioten gaan we vol enthousiasme aan de slag om hun droomhuis te vinden, voor de beste prijs aan te kopen en hen van A tot Z te begeleiden en te ontzorgen in het hele proces. We besparen onze klanten hiermee veel tijd, stress en gedoe. Dat zij dit meestal erg waarderen, blijkt uit onze hoge klanttevredenheidsscore van 9,5! Wij zijn pas tevreden als onze klanten dat zijn.

We zijn niet alleen ervaren aankoopmakelaars, maar ook verkoopmakelaars en taxateurs. Ook kunnen we helpen met een goed en onafhankelijk hypotheekadvies, door onze samenwerking met ervaren hypotheekadviseurs. Dat maakt ons allround, met ervaring en kennis van alles wat er belangrijk is bij het aankopen, verkopen en taxeren van woningen. Daarom zijn we in staat om jou het beste te begeleiden.

Wij kennen Utrecht en de directe omgeving goed, dus ook de buurt waar jij wilt wonen. We werken deskundig en met een professioneel team. Tegelijkertijd zijn we klein genoeg om je persoonlijke aandacht te schenken. Bij ons schakel je altijd direct met de aankoopmakelaar. Wij kennen onze klanten bij hun voornaam. Dit alles maakt ons misschien wel de beste partij die je kunt inschakelen.

Wil je meer weten over onze achtergrond, ons werkgebied en expertise? Stel ons je vragen of bekijk de Over ons-pagina van ons kantoor.

Zo werkt het stap voor stap

Vrijblijvend kennismaken

Wat zoek je? Wat is zijn je woonwensen? Wat is er financieel mogelijk? We nemen alles door en kijken wat haalbaar is. En niet onbelangrijk we kijken of er een goede klik is om samen het aankoopproces aan te gaan.

Jouw persoonlijke zoekprofiel

We maken samen een zoekprofiel, zodat je vroegtijdig het aanbod ontvangt. Daarnaast leggen we het zoekproces vast in een digitaal portaal. Handig om in terug te kijken en zaken te vergelijken.

Samen bezichtigen

Jij kijkt en voelt vooral. Zie je jezelf hier wonen? Wij hebben oog voor de bouwkundige staat en heel veel andere ook praktische dingen. De zakelijke kant van het verhaal.

Onderhandeling: wij helpen

Jouw enthousiasme voor de woning en ons advies over de woning bepalen de onderhandelingsstrategie. Dankzij 15 jaar ervaring kun jij leunen op één brok ervaring.

Controleren en tekenen

Voordat er getekend wordt bij de notaris, zorgen wij ervoor dat alle stappen goed doorlopen worden. Denk aan de data van de ontbindende voorwaarden niet uit het oog verliezen en wij zijn aanwezig tijdens de eindinspectie van jouw nieuwe woning.

Wat klanten over ons zeggen

Jij wilt een huis kopen in de stad of een ander deel van Utrecht, met de begeleiding van een goede makelaar. We kunnen je heel goed vertellen hoe we dat doen. Nog beter lijkt het ons als andere klanten je dat vertellen. Daarom laten we ze hier graag aan het woord:

“Martijn heeft ons goed geadviseerd. We konden elk moment bij hem aankloppen voor vragen. Prima begeleiding gekregen bij de koop van onze nieuwe huis en afhandeling netjes verzorgd!”

Mevr. Dullaert

“Zeer deskundig, betrouwbaar en altijd bereikbaar, korte lijnen waardoor alles soepel verloopt. Staat open voor eigen input en mening van klant. Kortom, zeer aan te bevelen.”

Dhr. Van Hoeijen

“Het contact met deze makelaar loopt erg prettig. Je hoeft je geen enkele zorgen te maken over het proces. Accurate informatie en erg soepele communicatie. Ik kan iedereen deze makelaar aanraden.”

Dhr. Hengst

“Heel tevreden over de samenwerking met Martijn van begin tot eind is alles heel soepel verlopen. Martijn geeft duidelijke informatie over het proces en begeleid je er goed in. Top makelaar dus!”

Mevr. Anker

“No-nonsense, kennis van zaken, gemotiveerd, behulpzaam. Martijn van Stap Makelaars, voor een mooie prijs tegen een concurrerend tarief. Aanbeveling zonder enig voorbehoud!”

Dhr. Knoop

“Martijn is zeer deskundig in zijn beroep, altijd toegankelijk en neemt goed de tijd om zaken voor te bereiden. Heeft mij uitstekend geholpen met de koop van ons nieuwe huis in Utrecht.”

Mevr. Sluga

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over een huis kopen in Utrecht

Als aankoopmakelaar tonen we je de huizen die te koop staan, gaan we gericht voor je op zoek en begeleiden we je bij de aankoop. Wij zijn jouw technisch, financieel en fiscaal specialist en kijken mee naar wat belangrijk is. Ook nemen wij het lastige werk voor je uit handen, zodat jij geen zorgen ervaart en tijd bespaart.

Utrecht is prachtig wonen, zowel in de stad als in de rand er omheen en in de gemeenten in de regio. Wij kennen de omgeving als onze broekzak. Zoek je naar een bepaald type huis of een specifieke omgeving? Vertel ons wat je zoekt, dan helpen we je graag met de huizen die er te koop staan.

Wat een te koop staande woning kost hangt helemaal af van het huis dat je voor ogen hebt. Wij kunnen je bij koopwoningen aangeven wat je betaalt voor de aankoop, inclusief alle aankoopkosten. Dat rekenen we vooraf voor je uit.

Een eigen huis kopen, vraagt om eigen geld. Dat gebruik je voor het eventueel overbieden, , voor eventuele overdrachtsbelasting, voor het hypotheekadvies, de notariskosten en onze courtage.

Wij zijn aankoopmakelaars, dus we helpen je met het kopen van de woning. We werken samen met hypotheekadviseurs. Zij kunnen je adviseren over welke hypotheek het beste bij je past.

Dit zeggen onze klanten

Dhr. Mellaart
Lees verder
"Wij hebben Martijn als makelaar ingeschakeld. Van begin tot eind een goed gevoel aan over gehouden. Martijn is professioneel, duidelijk in communicatie en houdt je goed op de hoogte van alles."