Aankoopmakelaar Utrecht

Aankoopmakelaar die Utrecht als z’n broekzak kent

Wij scoren een 9.5 uit 100+ reviews op Funda en Google.

Wij scoren een 9.5 uit 100+ reviews op Funda en Google.

Wij scoren een 9.5 uit 100+ reviews op Funda en Google.

"Martijn heeft ons fantastisch begeleid in het vinden van ons huis. Wij merkten bij ieder bod dat Martijn zijn voorspellingen klopten. Het contact was fijn en er werd altijd heel snel gereageerd. Dankjewel Martijn!"
Mevr. Van Hemert

Wij scoren een 9.5 uit 100+ reviews op Funda en Google.

Beste aankoopmakelaar Utrecht

Een woning aankopen is een enorme stap, zelfs met de beste aankoopmakelaar in Utrecht. Het is voor veel mensen een leuke stap, maar er komt ook van alles bij kijken. Maak het jezelf daarom makkelijk door een ervaren aankoopmakelaar in te schakelen. Zo ben je altijd verzekerd van het juiste advies en een zorgeloos proces.

Voorkom stress en gedoe

Voorkom stress en gedoe. En voorkom dat je zelf oeverloos tijd steekt in de huizenjacht. Onze aankoopmakelaars houden het aanbod in de gaten, waarschuwen als er een woning beschikbaar komt en begeleiden jou bij het volledige proces. Wij doen het lastige werk, zodat de leuke dingen overblijven.

Wie is de makelaar?

We zijn een ervaren NVM makelaarskantoor in Utrecht. Oprichter Martijn van Welzenes is de drijvende kracht. Dankzij zijn achtergrond als zeebioloog kan je dit bijna letterlijk nemen.

Van zeebioloog tot makelaar

Martijn wil vooral woonwensen waarmaken. En mensen blij maken. Bijvoorbeeld door ze zelfs tijdens de meest stressvolle momenten de drijvende kracht te zijn in het proces. Hij vertelt: “In de vijftien jaar dat ik makelaar en taxateur ben, staat voor mij het goed observeren, luisteren, doorvragen en helpen centraal. Een huis staat immers voor een fijn leven en ik ben altijd benieuwd hoe mensen willen wonen. Welke stap wil jij of willen jullie zetten? Wat speelt er? Daarin wil ik jullie volledig ontzorgen.”

Als register makelaar en ervaren NVM aankoopmakelaar hebben we alle vereiste diploma’s en erkenningen om woningen met vakmanschap en expertise aan te kopen. Bovendien geeft Martijn les: “Met dezelfde passie als waarmee ik zeebiologie studeerde, volgde ik de opleiding tot register makelaar en taxateur en studeerde ik als MSc af in vastgoedbeleggen. Mijn liefde voor het vak wil ik graag delen, daarom geef ik bij verschillende opleidingen les in o.a. taxatieleer en vastgoedrekenen.”

6 redenen om Stap Makelaars te kiezen

Hoe kies je een goede aankoopmakelaar in Utrecht? Begin maar met onze voordelen, omdat je dan zeker weet dat het goed zit.

Spreek de NVM-makelaar

Bij ons spreek je meteen de makelaar. Je hebt direct persoonlijk contact. Dat kan dankzij de korte lijnen in ons kantoor.

15 jaar ervaring in Utrecht

We werken al 15 jaar vanuit Utrecht. Als iemand de regio goed kent dan zijn wij het wel.

Sneller woningen vinden dankzij het grootste netwerk van huizen

Omdat wij beschikken over het grootste huizen netwerk.

Goed geregeld

Wij weten wat er moet gebeuren. Dus zorgen wij dat alles goed is geregeld bij elke stap van het aankoopproces.

Totdat jij tevreden bent

Wij hebben maar één doel: voor jou of jullie de gewenste woning vinden. Daarom gaan we door tot jij tevreden bent.

Eerlijk advies & heldere communicatie

De makelaar die aan jouw kant staat, helder communiceert en eerlijk advies geeft.

Wat doet een aankoopmakelaar?

Laat een deskundige je bijstaan in de zoektocht naar jouw droomhuis. Een aankoopmakelaar staat aan jouw zijde tijdens bezichtigingen, onderhandelingen en wij controleren het koopcontract met veel zorg en aandacht. Met een schat aan marktkennis en inzicht in technische en juridische aspecten kun je al jouw zorgen van je af laten glijden.

Onze adviezen reiken verder dan alleen het bepalen van een passend bod; we zijn jouw ogen en oren. We zorgen ervoor dat er geen onaangename verrassingen op jouw pad komen na de aankoop. Een aankoopmakelaar is een waardevolle investering. De resultaten spreken voor zich!

Een eerlijk tarief

Als je een aankoopmakelaar in Utrecht inschakelt kost dat geld. Dat wil zeggen, je investeert in een professional die met je meekijkt, je helpt en je volledig begeleidt. Dat scheelt tijd, stress en het voorkomt dat je iets over het hoofd ziet. Onderaan de streep levert het vooral voordeel op, zoals een leukere huizenjacht en een lagere aankoopprijs omdat we scherp voor je onderhandelen.

Bieden en onderhandelen

Het is misschien wel het spannendste en ook leukste deel van ons vak: onderhandelen over de aankoopprijs. Wij weten waar de marge zit en kennen de trucs van verkopende makelaars. Voor ons geen geheimen, dus we helpen je graag om het onderste uit de kan te krijgen.

Natuurlijk helpen we je graag geld te besparen: minder te betalen dan de vraagprijs. Toch werkt het soms niet zo. Ook als je minder overbiedt dan je van plan was, bespaar je eigenlijk geld. Onderaan de streep zorgen wij ervoor dat je een goed bod doet, sterke onderhandelingen voert en dus een aankoopprijs betaalt waar je trots op kunt zijn. Dat je dat voor elkaar krijgt met een beetje hulp van onze aankoopmakelaar in Utrecht, dat zullen we verder tegen niemand vertellen.

Onze score in klanttevredenheid

0 +

Meer dan 1500 tevreden klanten in de afgelopen 15 jaar

0

Klanten beoordelen ons met een 9,5 op Funda en Google

0 +

We ontvingen meer dan 100 geweldige reviews

Heb ik een aankoopmakelaar nodig?

‘Nodig’ is misschien een groot woord, maar we verdienen onszelf eigenlijk altijd dubbel en dwars terug. Soms letterlijk, en altijd figuurlijk. We helpen jou als aankoopmakelaar om tijd te besparen, stress te voorkomen en gegarandeerd een goede keuze te maken voor jouw toekomstige droomwoning. Wil je een aankoopmakelaar vergelijken? Dan houd je natuurlijk rekening met de kosten, maar ook andere aspecten zijn van toepassing.

Wat zijn de kosten van een aankoopmakelaar in Utrecht?

We berekenen een vast bedrag aan kosten als aankoopmakelaar in Utrecht. Bij ons geen percentages of andere ingewikkelde constructies. In plaats daarvan geven we je vooraf aan wat de kosten zijn, voor het werk dat we erin steken. Wij weten wat erbij komt kijken als je een woning gaat kopen, dus daar kunnen we vooraf helder over zijn.

Hoeveel je bij ons voor jouw NVM aankoopmakelaar in Utrecht aan kosten betaalt delen we tijdens de vrijblijvende kennismaking. Dan hebben we meteen de kans om elkaar beter te leren kennen. We zijn vooral benieuwd naar jouw wensen, om vervolgens aan te geven wat wij daarin kunnen betekenen.

Goed geregeld = goed gevoel

Met een aankoopmakelaar in Utrecht weet je zeker dat je het goed regelt. Dat is belangrijk, omdat een huis kopen heel stressvol kan zijn en de huizenjacht dan snel minder leuk wordt.

Met onze hulp heb je altijd een ervaren professional aan je zijde. Wij krijgen meer voor elkaar, kijken met een andere blik en begeleiden jou overal waar je dat nodig hebt. Op die manier halen we het gejaagde uit de zoektocht en helpen we je het huis te vinden dat je zoekt.

Kortom: wil je graag samenwerken met een aankoopmakelaar? Wij zijn er klaar voor! We hebben de expertise, de ervaring en we kennen Utrecht op ons duimpje. Met 15 jaar ervaring in de stad en in de regio weten wij precies wat erbij komt kijken en hoe jij de beste kans maakt op die ene woning waar je van droomt.

Zullen we een kopje koffie doen?

Stap binnen om een vrijblijvende afspraak met ons te maken! We staan klaar om jou beter te leren kennen, op een moment dat jou het beste uitkomt. Of je nu thuis wilt afspreken of liever via videobellen praat, de keuze is aan jou. Laat eenvoudig je gegevens achter via het contactformulier en wij zorgen ervoor dat wij snel contact met je opnemen.

Hallo, wij zijn Stap Makelaars

Wij doen alles net even anders. Wij staan aan jouw zijde, luisteren graag naar jouw wensen en voorzien je van het beste advies. We staan voor eerlijkheid, transparantie, vakmanschap en klantgerichtheid. We onderscheiden ons dan ook met onze écht goede service.

Met veel plezier helpen we al 15 jaar tevreden klanten. Zij vertellen ons dat we doorgaan waar anderen stoppen. Daar zijn we best een beetje trots op!

Bovendien willen we altijd beter worden. Alleen zo kunnen we de beste NVM makelaar of taxateur zijn voor onze klanten. Als echte vakidioten gaan we vol enthousiasme aan de slag om hun droomhuis te vinden, voor de beste prijs aan te kopen en hen van A tot Z te begeleiden en ontzorgen in het hele proces. We besparen onze klanten hiermee veel tijd, stress en gedoe. Dat zij dit meestal erg waarderen, blijkt uit onze hoge klanttevredenheidsscore van 9,5! Wij zijn pas tevreden als onze klanten dat zijn.

We zijn niet alleen ervaren aankoopmakelaars, maar ook verkoopmakelaars en taxateurs. Ook kunnen we helpen met een goed en onafhankelijk hypotheekadvies, door onze samenwerking met ervaren hypotheekadviseurs. Dat maakt ons allround, met ervaring en kennis van alles wat er belangrijk is bij het aankopen, verkopen en taxeren van woningen. Daarom zijn we in staat om jou het beste te begeleiden.

Wij kennen Utrecht en de directe omgeving goed, dus ook de buurt waar jij wilt wonen. We werken deskundig en met een professioneel team. Tegelijkertijd zijn we klein genoeg om je persoonlijke aandacht te schenken. Bij ons schakel je altijd direct met de aankoopmakelaar. Wij kennen onze klanten bij hun voornaam. Dit alles maakt ons misschien wel de beste partij die je kunt inschakelen.

Wil je meer weten over onze achtergrond, ons werkgebied en expertise? Stel ons je vragen of bekijk de Over ons-pagina van ons kantoor.

Wil je meer weten over onze achtergrond, ons werkgebied en expertise? Stel ons je vragen of bekijk de Over ons-pagina van ons kantoor.

Hallo, wij zijn Stap Makelaars. Stap binnen bij onze makelaardij in Utrecht!

Wij doen alles net even anders. Wij staan aan jouw zijde, luisteren graag naar jouw wensen en voorzien je van het beste advies. We staan voor eerlijkheid, transparantie, vakmanschap en klantgerichtheid. We onderscheiden ons dan ook met onze écht goede service.

Met veel plezier helpen we al 15 jaar tevreden klanten. Zij vertellen ons dat we doorgaan waar anderen stoppen. Daar zijn we best een beetje trots op!

Bovendien willen we altijd beter worden. Alleen zo kunnen we de beste NVM makelaar of taxateur zijn voor onze klanten. Als echte vakidioten gaan we vol enthousiasme aan de slag om hun droomhuis te vinden, voor de beste prijs aan te kopen en hen van A tot Z te begeleiden en ontzorgen in het hele proces. We besparen onze klanten hiermee veel tijd, stress en gedoe. Dat zij dit meestal erg waarderen, blijkt uit onze hoge klanttevredenheidsscore van 9,5! Wij zijn pas tevreden als onze klanten dat zijn.

We zijn niet alleen ervaren aankoopmakelaars, maar ook verkoopmakelaars en taxateurs. Ook kunnen we helpen met een goed en onafhankelijk hypotheekadvies, door onze samenwerking met ervaren hypotheekadviseurs. Dat maakt ons allround, met ervaring en kennis van alles wat er belangrijk is bij het aankopen, verkopen en taxeren van woningen. Daarom zijn we in staat om jou het beste te begeleiden.

Wij kennen Utrecht en de directe omgeving goed, dus ook de buurt waar jij wilt wonen. We werken deskundig en met een professioneel team. Tegelijkertijd zijn we klein genoeg om je persoonlijke aandacht te schenken. Bij ons schakel je altijd direct met de aankoopmakelaar. Wij kennen onze klanten bij hun voornaam. Dit alles maakt ons misschien wel de beste partij die je kunt inschakelen.

Zo werkt het stap voor stap

Vrijblijvend kennismaken

Wat zoek je? Wat is zijn je woonwensen? Wat is er financieel mogelijk? We nemen alles door en kijken wat haalbaar is. Niet onbelangrijk: we kijken of er een goede klik is om samen het aankoopproces aan te gaan.

Jouw persoonlijke zoekprofiel

We maken samen een zoekprofiel, zodat je vroegtijdig het aanbod ontvangt. Daarnaast leggen we het zoekproces vast in een digitaal portaal. Handig om in terug te kijken en zaken te vergelijken.

Samen bezichtigen

Jij kijkt en voelt vooral: zie jij jezelf hier wonen? Wij hebben oog voor de zakelijke kant, waaronder de bouwkundige staat, duurzaamheidsaspecten, afwerking, ligging en nog veel meer.

Onderhandeling: wij helpen

Jouw enthousiasme voor de woning en ons advies over de woning bepalen de onderhandelingsstrategie. Dankzij 15 jaar ervaring kan jij leunen op één brok ervaring.

Controleren en tekenen

Voordat er getekend wordt bij de notaris zorgt Stap Makelaars ervoor dat alle stappen goed doorlopen worden. Denk aan controle koopakte, ontbindende voorwaarden en eindinspectie woning.

Controleren en tekenen

Voordat er getekend wordt bij de notaris zorgen wij ervoor dat alle stappen goed doorlopen worden. Denk aan controle koopakte, ontbindende voorwaarden en eindinspectie woning.

Wat klanten over ons zeggen

Van ons hoef je het natuurlijk niet aan te nemen. Luister liever naar onze klanten, die net als jij zochten naar een goede aankoopmakelaar in Utrecht.

“Uitstekende dienstverlening met kennis van zaken. Martijn is een betrouwbare aankoopmakelaar die ons tijdens het gehele traject heeft begeleid en geadviseerd. Wij hebben Stap Makelaars ervaren als zeer klantgericht, informatief en dienstverlenend.”

Dhr. Lam

“Martijn is dé aankoopmakelaar van Utrecht. Zijn integriteit en het managen van verwachtingen zijn hoog. Combineer dat met een uitstekende begeleiding en je hebt je makelaar van Utrecht te pakken.”

Dhr. De Moor

“Vlotte soepele communicatie, ook in de avond bij vragen nog een reactie. Deze aankoopmakelaar kent Utrecht en zet zich volledig in voor zijn cliënten. Ga vooral zo door!”

Dhr. Verhoef

“Deze makelaar weet wat hij doet, professioneel, attent, altijd bereikbaar, betrouwbaar persoon, integer. Voor verkoop en aankoop van een huis raden wij hem aan.”

Mevr. De Boer

“De samenwerking met Martijn is zeer goed verlopen. Legt dingen vast en is proactief bezig naar beide partijen. Zijn kennis gaat verder dan alleen onderhandelen, ook zijn kennis van huizen, constructies en gewenste aanpassingen konden we goed gebruiken.”

Dhr. Averson

“Een zeer prettig traject bij de aankoop. De makelaar werkt voor een vast bedrag met een duidelijk pakket aan diensten. Martijn is zeer goed bereikbaar en neemt altijd ruim de tijd. Kortom boven verwachting.”

Dhr. Kruijssen

Veelgestelde vragen

Je wilt natuurlijk meer weten over ons als aankoopmakelaar in Utrecht. Neem contact met ons op om je vragen te stellen. Of lees onze antwoorden op de veelgestelde vragen.

Een huis aankopen kan misschien ook zelf, maar heb je zin in het uitzoekwerk, alle tijd die het kost en de stress die het veroorzaakt? Achteraf zeggen veel mensen ‘had ik maar een aankoopmakelaar ingeschakeld’ en dat is niet voor niets.  Achteraf zijn onze klanten erg enthousiast en blij met onze dienstverlening. Een aankoopmakelaar is dus niet persé nodig, maar het scheelt jou wel enorm veel tijd, moeite, stress en geld als we scherper voor je onderhandelen.

Als het klikt maak je de juiste keuze. Onze aankoopmakelaars hebben de expertise, de ervaring en kennen de regio Utrecht. Of we voor jou de juiste keuze zijn, bepaal je natuurlijk zelf. Als jij een klik voelt kan je erop vertrouwen dat het goedkomt. Daarom maken we graag eens kennis, gewoon bij jou thuis. Neem vrijblijvend contact op, dan maken we een afspraak. 

Onze aankoopmakelaar past zich aan jouw situatie en aan. We kunnen je begeleiden vanaf je eerste woonwensen tot en met een NVM-zoekprofiel, de bezichtigingen, het onderhandelen en het controleren van contracten en andere officiële documenten. Wij zijn de begeleiding die jij zoekt, precies op de manier die jij prettig vindt. Als aankoopmakelaar zijn we er namelijk voor jou.

Ja, maar niet voor dezelfde woning. We zijn aankoopmakelaars en verkoopmakelaars. Maar, we kunnen niet tegelijkertijd verkopen en aankopen voor dezelfde woning. Daarom vragen we je eerst naar je woonwensen en je plannen. Als blijkt dat je al een woning op het oog hebt die wij verkopen verwijzen we je graag door naar een andere aankoopmakelaar. Als je je huis wilt verkopen en een ander huis wilt kopen kunnen we je daarmee goed van dienst zijn.

Jij wilt natuurlijk weten waar je aan toe bent. Daarom berekenen wij vaste tarieven als aankoopmakelaar in Utrecht. Geen percentage en geen verborgen kosten, daar houden we namelijk zelf ook niet van. In plaats daarvan een vaste prijs, zonder verrassingen. Neem contact met ons op, dan doen we een vrijblijvend prijsvoorstel.

Dit zeggen onze klanten

Dhr. De Vries
Lees verder
"Martijn gaf goede adviezen, ook proactief, dacht goed mee, communiceerde helder en was daarmee een prettige en betrouwbare partner. Bij het bezichtigen merk je dat je met een echte vakman op pad bent.”