Taxatie Utrecht

Taxatie in Utrecht: snel beschikbaar en NWWI-gecertificeerd

Wij scoren een 9.5 uit 100+ reviews op Funda en Google.

Wij scoren een 9.5 uit 100+ reviews op Funda en Google.

Wij scoren een 9.5 uit 100+ reviews op Funda en Google.

"Het is zeer prettig samenwerken met Martijn. Afspraken worden goed nagekomen en dat met goede en heldere communicatie. Ook zijn de marktkennis en inschatting zeer goed. Ik zou Martijn graag aanraden."

Mevr. Van Blokland

Wij scoren een 9.5 uit 100+ reviews op Funda en Google.

Erkende en gevalideerde taxatie in Utrecht

Wij benaderen iedere taxatie in Utrecht volgens de strikte richtlijnen die daarvoor gelden. Laat een erkend en gevalideerd taxatierapport opstellen voor uw huis of appartement.

Dat garandeert jou de grootste kans op acceptatie, omdat alle banken en geldverstrekkers onze NWWI-gevalideerde rapporten accepteren.

Taxatie voor ieder type woning

Wij zijn jouw goede taxateur in Utrecht met meer dan 15 jaar ervaring. Laat je huis of appartement taxeren in Utrecht en vraag een erkend en gevalideerd taxatierapport aan voor je woning. We taxeren woonhuizen, zowel nieuwbouw als bestaande bouw. Het NWWI zorgt voor de validatie. 

Dus heb je een erkend en gevalideerd taxatierapport nodig? Bijvoorbeeld om een hypotheek aan te vragen. Wij helpen je daarmee.

Snel klaar: binnen 3 tot 5 dagen

Spreek vandaag nog met onze taxateur in Utrecht

Jij wilt graag snel schakelen met een taxateur in Utrecht. Dat begrijpen we. Daarom reageren we vandaag nog als je nu contact opneemt. En lukt dat niet? Dan ontvang je binnen 24 uur reactie.

Bovendien beloven we je dat je binnen 3 tot 5 dagen een erkend en gevalideerd taxatierapport ontvangt. Dus zit de bank erop te wachten of heb je het om een andere reden snel nodig? Wij begrijpen dat je het rapport liever gisteren ontving dan vandaag.

6 redenen om Stap Makelaars te kiezen

Waarom klanten voor ons kiezen en ook weer terugkomen als ze ons weer nodig hebben.

Spreek de taxateur

Bij ons spreek je meteen met de taxateur. Dat praat wel zo makkelijk. Dat is het voordeel van een klein kantoor.

Bekend in Utrecht

We kennen Utrecht én de omgeving. We taxeren dagelijks in een straal van 20km rondom Utrecht.

Erkend en gevalideerd

Het rapport is officieel erkend en gevalideerd. Daarvoor werken we samen met het NWWI.

Afspraak binnen 24 uur

Een afspraak is zo gemaakt, we reageren standaard binnen 24 uur maar vaak al binnen 1 tot 3 uur.

Rapport binnen 5 dagen

Het taxatierapport is binnen 5 dagen beschikbaar. Als het moet werken we daarvoor ’s avonds gewoon door.

Vaste prijs voor taxatie

Je betaalt een vaste prijs van €695 voor een taxatie. Dat is inclusief btw en inclusief NWWI-validatiekosten.

Wat kost een taxatie?

Wat kost het taxeren van een huis in Utrecht? Bij ons betaal je geen hoger tarief als het huis groter is Wij taxeren voor een vast bedrag van € 695 inclusief btw en inclusief NWWI-validatiekosten. Dit tarief geldt voor een standaard taxatie. Afwijkende kosten en/of voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Voor meer informatie neem vrijblijvend contact op met onze taxateur.

Taxatie of waardebepaling?

De kosten voor een taxatie van een woonhuis betaal je niet voor een waardebepaling. Zo’n waardebepaling is namelijk iets anders dan een woningtaxatie. We taxeren woonhuizen en appartementen als je bijvoorbeeld een hypotheek wilt aanvragen.

Een waardebepaling is een vrijblijvend advies dat we gratis uitbrengen als je jouw huis wilt verkopen. Het is de eerste stap na een kennismaking. Je kunt een waardebepaling daarom niet gebruiken om bijvoorbeeld een hypotheek aan te vragen.

Wil je een gratis een vrijblijvende waardebepaling laten doen? Daarmee helpen we je graag.

Onze score in klanttevredenheid

0 +

Meer dan 1500 tevreden klanten in de afgelopen 15 jaar

0

Klanten beoordelen ons met een 9,5 op Funda en Google

0 +

We ontvingen meer dan 100 geweldige reviews

Waarom een taxatie?

Waarom zou je jouw huis laten taxeren in Utrecht? Wij taxeren appartementen en andere woningen in alle delen van de stad, dus zowel in Utrecht noordoost, Utrecht oost en Utrecht west maar ook Leidsche Rijn en de omringende gemeenten.

Taxaties in Utrecht voor hypotheekaanvragen en meer

Wij doen taxaties in Utrecht als je een hypotheek of een andere lening wilt aanvragen. Of als je een beslissing wilt nemen bij een aankoop of verkoop. We taxeren voor nalatenschappen, erfenissen en successies, net als om allerlei fiscale redenen. Dus wil jij de woning laten taxeren? De kans is groot dat we je ermee kunnen helpen.

Laat bijvoorbeeld een taxatie in Utrecht doen als de bank de rente wijzigt. Of als je hebt afgelost en de schuld-waarde-verhouding (loan to value) is veranderd. In sommige gevallen betaal je dan een lagere rente(opslag). Hierover denken we graag met je mee.

NWWI-taxatie in Utrecht: het taxatierapport

Een gevalideerd NWWI-taxatie in Utrecht bevat bij ons alle informatie die de bank of andere instellingen en autoriteiten vragen. Kortom een gevalideerd taxatierapport die door alle banken en officiële geldverstrekkers wordt geaccepteerd. 

Taxaties zijn gebonden aan strikte eisen en strenge wetgeving. Dat betekent dat we iedere taxatie op dezelfde manier aanpakken. Zodra je contact met ons opneemt, leggen we uit hoe het proces in zijn werk gaat. Als wij de taxatie opdracht krijgen, maken we eerst een afspraak. We maken een opname van de woning op en stellen het volledige taxatierapport op. Precies volgens de regels.

Het taxatierapport laten we valideren door het NWWI, het Nederlands Woning Waarde Instituut. Dat gevalideerde rapport op basis van onze taxatie zal de bank of een andere instelling of autoriteit vervolgens van jou accepteren.

Laat jouw huis taxeren door onze taxateurs

Vraag hier een NWWI gevalideerd taxatierapport aan en wij zorgen dat je tijdens kantooruren binnen 1 tot 3 uur wordt teruggebeld. Na opname taxatie zorgen we dat de taxatie binnen 3 tot 5 werkdagen in je mailbox zit.

Hallo, wij zijn Stap Makelaars

Wij zijn taxateurs in Utrecht en kunnen daarom jou een erkende en NWWI-gecertificeerde taxatie verstrekken. Wij streven ernaar om binnen 24 uur een afspraak te plannen, zodat je het taxatierapport binnen 3 tot 5 dagen ontvangt. Je spreekt bij ons meteen met de taxateur, dus je hebt altijd direct het juiste contact.

We doen niet alleen taxaties. Onze specialisten zijn zowel NVM aankoopmakelaar, NVM verkoopmakelaar als een gecertificeerde taxateur. Dat biedt een belangrijk voordeel, omdat we én makelaar én als taxateur dagelijks woningen in Utrecht en omgeving zien. Het helpt ons bij het correct inschatten van de waarde van de woning waarbij we goed rekening houden met de ligging en omgeving.

Met veel plezier helpen we al 15 jaar tevreden klanten. Zij vertellen ons dat we een snelle service bieden, goed communiceren en dat we doorgaan waar anderen stoppen. Wij hanteren het principe dat wij pas tevreden zijn als onze klanten dat zijn. Dit heeft ons een klanttevredenheidsscore van 9,5 opgeleverd. Daar zijn we best een beetje trots op!

Wil je meer weten over onze achtergrond, ons werkgebied en expertise? Stel ons je vragen of bekijk de Over ons-pagina van ons kantoor.

Wil je meer weten over onze achtergrond, ons werkgebied en expertise? Stel ons je vragen of bekijk de Over ons-pagina van ons kantoor.

Hallo, wij zijn Stap Makelaars.

Wij zijn taxateurs in Utrecht voor een erkende en NWWI-gecertificeerde taxatie. Wij streven ernaar om binnen 24 uur een afspraak te plannen, zodat je het taxatierapport binnen 3 tot 5 dagen ontvangt. Je spreekt bij ons meteen met de taxateur, dus je hebt altijd direct het juiste contact.

We doen niet alleen taxaties. Onze specialisten zijn zowel NVM aankoopmakelaar, NVM verkoopmakelaar als taxateur. Dat biedt een belangrijk voordeel, omdat we én makelaar én als taxateur dagelijks woningen in Utrecht en omgeving zien. Het helpt ons bij het correct inschatten van de waarde van de woning waarbij we goed rekening houden met de ligging en omgeving.

Met veel plezier helpen we al 15 jaar tevreden klanten. Zij vertellen ons dat we een snelle service bieden, goed communiceren en dat we doorgaan waar anderen stoppen. Wij hanteren het principe dat wij pas tevreden zijn als onze klanten dat zijn. Dit heeft ons een klanttevredenheidsscore van 9,5 opgeleverd. Daar zijn we best een beetje trots op!

Zo werkt het stap voor stap

Doe jouw aanvraag

Neem contact met ons op en doe jouw aanvraag. Wij reageren standaard binnen 24 uur, maar vaak al binnen een paar uur. Zo winnen we kostbare tijd, omdat we begrijpen dat jij snel wilt schakelen als bijvoorbeeld de bank vraagt om een taxatierapport.

Maak een afspraak

Onze taxateur stelt jou een paar belangrijke vragen. Zo schatten we in wat er moet gebeuren. We melden de taxatie aan bij het NWWI, die de opdracht klaarzet. Vervolgens maken we de afspraak. Vaak lukt het al om binnen een paar dagen de taxatie op te nemen.

Taxatie van jouw woning

Onze taxateurs in Utrecht taxeren jouw woning. We letten onder andere op diverse woningkenmerken zoals woonoppervlakte, inhoud, energiezuinigheid en de kwaliteit van gebruikte materialen. Daarnaast analyseren we de onderhoudsconditie van de woning, net als de ligging en de omgeving. Tot slot ook kijken we ook naar de huidige woningmarkt.

Ontvang het NWWI taxatierapport

Vervolgens stellen we het taxatierapport op. Dit werken wij uit in ons kantoor in Utrecht. Dit rapport wordt daarna door het NWWI gecontroleerd en gevalideerd. Jij ontvangt, van het NWWI, het door het NWWI gevalideerde taxatierapport, nadat de taxateur het rapport heeft ondertekend.

Wat klanten over ons zeggen

Het liefst laten we onze klanten aan het woord. Zij kunnen ten slotte het best vertellen hoe ze onze service ervaren en waarom ze ons zouden aanbevelen bij jou.

“No-nonsense, kennis van zaken, gemotiveerd, behulpzaam. Martijn van Stap Makelaars, voor een taxatie in Utrecht tegen een mooie concurrerende prijs. Aanbeveling zonder enig voorbehoud!”

Dhr. Knoop

“Martijn heeft verstand van zaken, geeft eerlijk advies en communiceert goed en snel.”

Dhr. Van Leeuwen

“Heel tevreden over de samenwerking met Martijn van begin tot eind is alles heel soepel verlopen. Martijn geeft duidelijke informatie over het proces en begeleid je er goed in. Top dus!”

Mevr. Anker

“Martijn is een zeer betrouwbare, professionele en zakelijke taxateur in Utrecht. Martijn zal alles voor je doen om je tevreden te stellen. Ik ben zeer tevreden over de diensten en service van Martijn.”

Dhr. Koppert

Martijn is deskundig, betrokken, toegankelijk, zeer behulpzaam en meedenkend. Het is plezierig zaken doen met hem en de prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend. Kortom een aanrader!”

Mevr. Hamel

“Zeer deskundig, betrouwbaar en altijd bereikbaar, korte lijnen waardoor alles soepel verloopt. Staat open voor eigen input en mening van klant. Kortom, zeer aan te bevelen.”

Dhr. Van Hoeijen

Veelgestelde vragen

Je hebt misschien vragen over een taxatie in Utrecht. Neem contact met ons op om die vragen te stellen. Of lees onze antwoorden op de veelgestelde vragen. Dan heb je misschien nog sneller antwoord.

Wij taxeren voor een vast bedrag van € 695 inclusief btw en inclusief NWWI-validatiekosten. Dit tarief geldt voor een standaard taxatie. Afwijkende kosten en/of voorwaarden kunnen van toepassing zijn. Voor meer informatie neem vrijblijvend contact op met onze taxateur.

Taxateurs in Utrecht mogen tot maximaal 10 kilometer van hun standplaats in Utrecht taxeren en tot 20 kilometer in de gemeenten. Dat betekent dat we binnen een straal van 20 kilometer van Utrecht werken, dus tot en met bijvoorbeeld Breukelen, Maarssen, Kockengen, Harmelen, Vleuten, IJsselstein, Nieuwegein, Houten, Vianen, Bunnik, Driebergen, Zeist, De Bilt, Bilthoven en Soesterberg. Twijfel je of we bij jou mogen taxeren? Neem contact met ons op, zodat wij het na kunnen gaan.

Onze taxateurs nemen de volledige woning nauwkeurig op. Zij letten onder andere op woonoppervlakte, inhoud, energiezuinigheid en de kwaliteit van gebruikte materialen. Daarnaast analyseren we de onderhoudsconditie van de woning, net als de ligging en de omgeving.

Aan een taxatie zijn kosten verbonden. Wij voeren taxaties uit volgens de strikte NRVT-richtlijnen, voor validatie door het Nederlands Woning Waarde Instituut. Wij berekenen een vast tarief van € 695, inclusief btw en NWWI-validatiekosten.

Een officiële taxatie is aan strikte eisen gebonden. Een aangewezen instelling zoals het NWWI valideert het rapport en ziet toe op de deskundige taxatie volgens strenge kwaliteitseisen. Een waardebepaling is een vrijblijvend advies, geschikt voor verkoop van de woning door onze makelaars.

Dit zeggen onze klanten

Dhr. Hengst
Lees verder
"Het contact met deze taxateur loopt erg prettig. Je hoeft je geen enkele zorgen te maken over het proces. Accurate informatie en erg soepele communicatie. Ik kan iedereen deze taxateur aanraden."