Starterswoningen Utrecht | Je eerste huis

Starterswoning in Utrecht kopen: waar begin je mee?

Wij scoren een 9.5 uit 100+ reviews op Funda en Google.

Wij scoren een 9.5 uit 100+ reviews op Funda en Google.

Wij scoren een 9.5 uit 100+ reviews op Funda en Google.

"Een zeer prettig traject bij de aankoop. De makelaar werkt voor een vast bedrag met een duidelijk pakket aan diensten. Martijn is zeer goed bereikbaar en neemt altijd ruim de tijd. Kortom boven verwachting."
Dhr. Kruijssen

Wij scoren een 9.5 uit 100+ reviews op Funda en Google.

Speciaal voor starters

Jij gaat jouw eerste woning kopen: spannend! Misschien woon je nog thuis of heb je nu een huurwoning. Een woning kopen is een mooie stap. Daar helpen we je graag bij. We zijn de NVM-makelaars die weten wat daarbij komt kijken, omdat we jaarlijks veel starters bij hun eerste woning helpen.


Hus heb je veel vragen of wil je juist liever rustig aan beginnen en komen de vragen later wel tijdens het zoekproces? Er bestaan geen domme vragen en we denken graag met je mee! Wij begrijpen dat je dit voor het eerst doet, dus dat je misschien overweldigd bent. Het klopt dat er veel bij komt kijken. Maar als je het stap voor stap doet, komt het goed. Wij helpen je daar graag bij.
Om je alvast op weg te helpen met jouw reis naar je eerste huis staat hieronder een stappenplan dat het hele proces uiteenzet.

Hoeveel kun je lenen voor jouw starterswoning?

Laten we beginnen bij het begin als je een starterswoning in Utrecht zoekt. Bijna alle starters sluiten een hypotheek af om een woning te kopen. Je leent geld, dat je in maximaal 30 jaar aflost. Begin met een berekening van hoeveel je kunt lenen. Dan weet je vervolgens wat je kunt kopen en wat dus realistisch is.

Hoeveel wil je lenen?

Minstens zo belangrijk is hoeveel je wílt lenen? Onze hypotheekadviseurs rekenen graag voor je uit wat je mag lenen. Daarna bespreken we wat je wil lenen. Hoeveel je leent heeft namelijk invloed op hoeveel je straks maandelijks te besteden hebt. Waarschijnlijk wil je leuk wonen én leuk leven. Daar zorgen we voor.

Wat is er te koop?

Je hebt vast op funda gekeken en misschien wel bij ons op de website. Wil je graag zelf op zoek naar wat er te koop staat? Dan is dit de volgende stap. Uiteraard kunnen we je daar ook bij helpen. We zijn NVM-makelaar. Dat betekent dat we het als eerste horen als er nieuwe woningen beschikbaar komen.

Starterswoningen in Utrecht: welk type woning zoek je?

Je wilt een woning kopen als starter in Utrecht. Wat is dan een goede keuze? Veel starters kopen een appartement in plaats van een eengezinswoning in Utrecht. Dit heeft alles te maken met dat eengezinswoningen vaak duurder zijn.

Wat doen jullie als aankoopmakelaar voor mij?

Als je met ons aan de slag gaat begeleiden en adviseren we je als aankoopmakelaar. Dat betekent dat we je helpen om een starterswoning te kopen, bijvoorbeeld in Utrecht-stad of in Leidsche Rijn. We gaan voor je op zoek, we gaan mee met de bezichtigingen en we begeleiden je tijdens de rest van het proces.

Aankoopmakelaar voor starters

Wil je zeker weten dat je niets over het hoofd ziet of ben je benieuwd wat typische technische gebreken zijn in starterswoningen? Wij weten het. We adviseren je er graag over tijdens de bezichtigingen. Zo koop je een fijn appartement of een eerste woning waar je met veel plezier zal wonen.

6 redenen om Stap Makelaars te kiezen

We beseffen dat er natuurlijk meerdere makelaars in Utrecht zijn. Daarom laten we onze reputatie graag spreken. Onze klanten vinden ons een goede makelaar die starters kan begeleiden/adviseren en dit om verschillende redenen. We vatten de zes belangrijkste punten, waar we als makelaarskantoor trots op zijn, voor je samen:

Spreek de NVM-makelaar

Bij ons spreek je meteen de makelaar. Je hebt direct persoonlijk contact. Dat kan dankzij een klein kantoor.

Makelaar in Utrecht met 15 jaar ervaring

Met ons kantoor in Utrecht zijn we jouw register makelaar in de buurt. Wij kennen de stad en de regio, dankzij 15 jaar ervaring.

Sneller woningen vinden dankzij het grootste netwerk van huizen

Omdat wij beschikken over het grootste huizennetwerk vinden we snel een woning die bij je past.

Veel ervaring met starters

Wij hebben al veel starters geholpen met het kopen van een huis. We weten wat er moet gebeuren. Wij nemen je het werk uit handen.

Totdat jij tevreden bent

Wij hebben maar één doel: voor jou de gewenste woning vinden. Daarom gaan we door tot jij tevreden bent.

Eerlijk advies & heldere communicatie

De makelaar die aan jouw kant staat, helder communiceert en eerlijk advies geeft.

Bezichtigen: waar let je op in een woning voor starters?

Als je gebruikmaakt van onze diensten, dan gaat onze NVM-makelaar met je mee tijdens de bezichtigingen. Terwijl jij enthousiast wordt op het appartement of de woning, kijken wij naar de technische en zakelijke aspecten van de woning. Zo ben je verzekerd dat je niks over het hoofd ziet tijdens de bezichtiging.

Los van dat we goed kijken hoe de buurt is kijken we ook naar de diverse aspecten van een starterswoning in Utrecht. Denk hierbij aan de ruimte en indeling, afwerking van vloeren en wanden, maar ook de staat van de kozijnen. De constructie en de bouwkwaliteit: hoe oud zijn bijvoorbeeld de keuken en badkamer en hoe zit het met de verduurzamingsmaatregelen en het energieverbruik. Dit is een kleine greep uit de verschillende aspecten waar wij onder andere op letten bij de aankoop van woning.

Onze score in klanttevredenheid

0 +

Meer dan 1500 tevreden klanten in de afgelopen 15 jaar

0

Klanten beoordelen ons met een 9,5 op Funda en Google

0 +

We ontvingen meer dan 100 geweldige reviews

Bieden: dat is best spannend

De één vindt het geweldig en de ander moet er niet aan denken: een bod uitbrengen en onderhandelen. Hoe pak je dat aan? Hoe voorkom je dat je straks toch meer betaalt dan je eigenlijk van plan was? Als je weet wat je maximaal mag lenen heb je een duidelijke bovengrens.

Het beste bod op een starters woning in Utrecht

Wij helpen starters in Utrecht bij het bieden op appartementen en andere huizen. Vooraf bespreken we de strategie. Wij helpen je met het beste bod, ook als je wilt overbieden. Dankzij onze kennis en ervaring doe je een goed bod, waar jij achter staat en waarmee je de beste kans maakt op de woning.

Gebruikelijk is het voorbehoud van financiering. Je tekent dan een koopcontract, maar hoeft het huis alleen te kopen als je de financiering rond krijgt. En wat dacht je van het voorbehoud van een bouwkundige keuring? Als er te veel gebreken tevoorschijn komen kun je er nog van afzien.

Koopcontract tekenen van je nieuwe huis

Gefeliciteerd! Het huis is aan jou gegund! Nu is het tijd om de koopovereenkomst op te stellen. Let goed op de clausules die de verkopende partij heeft toegevoegd en zorg ervoor dat de voorbehouden, zoals die voor de financiering en de bouwkundige keuring, correct zijn geformuleerd. Neem écht de tijd om alles grondig door te nemen, want je ondertekent iets van groot belang.

Bij Stap Makelaars helpen we starters in Utrecht bij het moeiteloos tekenen van het koopcontract voor hun eerste woning. Elk contractdetail wordt nauwkeurig gecontroleerd, zodat je met vertrouwen tekent en volop geniet van je nieuwe woning.

Financiering regelen

Nadat je het koopcontract hebt ondertekend, heb je enkele weken om je financiering te regelen. De tijd vliegt, dus zorg ervoor dat je op tijd je hypotheekaanvraag regelt. Dit houdt in dat je een reeks documenten moet verzamelen zodat de hypotheekadviseur een offerte kan aanvragen bij een bank. Stap Makelaars werkt nauw samen met hypotheekadviseurs die uitgebreide ervaring hebben in het assisteren van starters die op zoek zijn naar hun eerste koophuis.

Laat het huis taxeren door onze taxateurs

De bank vereist een taxatierapport van het huis dat je hebt aangekocht. Als we niet jouw aankoopmakelaar zijn, kunnen wij dit voor jou uitvoeren. Wij zorgen voor een rapport dat NWWI gevalideerd is en wordt geaccepteerd door alle banken.

Zelfverzekerd naar de notaris

Op de dag van de overdracht, het moment waarop je de sleutels ontvangt, ga je naar de notaris. Vóór dit moment loop je nog een laatste keer door het huis dat je hebt aangekocht om te verifiëren of het in de staat verkeert zoals je het hebt gekocht. Bij de notaris onderteken je de eigendomsoverdracht en wanneer je een huis met hypotheek koopt ook de hypotheekakte.

Met succes een starters woning kopen in Utrecht

Wij hebben al veel starters aan een fijne plek geholpen in Utrecht, zowel een appartement als een gezinswoning. Er is voor iedereen wel een starterswoning die bij hun past. We komen graag met je in contact om jouw woonwensen te bespreken.

Twijfel jij over de beste aanpak of ben je benieuwd hoe het werkt als je een woning wilt kopen als starter? Maak in ieder geval een keer kennis.

Zullen we een kopje koffie doen?

Stap binnen om een vrijblijvende afspraak met ons te maken! We staan klaar om jou beter te leren kennen, op een moment dat jou het beste uitkomt. Of je nu thuis wilt afspreken of liever via videobellen praat, de keuze is aan jou. Laat eenvoudig je gegevens achter via het contactformulier en wij zorgen ervoor dat wij snel contact met je opnemen.

Hallo, wij zijn Stap Makelaars

Wij doen alles net even anders. Wij staan aan jouw zijde, luisteren graag naar jouw wensen en voorzien je van het beste advies. We staan voor eerlijkheid, transparantie, vakmanschap en klantgerichtheid. We onderscheiden ons dan ook met onze écht goede service.

Met veel plezier helpen we al 15 jaar tevreden starters. Zij vertellen ons dat we doorgaan waar anderen stoppen. Daar zijn we best een beetje trots op!

Bovendien willen we altijd beter worden. Alleen zo kunnen we de beste NVM makelaar of taxateur zijn voor starters. Als echte vakidioten gaan we bloedfanatiek aan de slag om hen buitengewoon tevreden te maken. Dat ons dit meestal lukt blijkt uit onze hoge klanttevredenheidsscore van 9,5! Wij zijn pas tevreden als onze klanten dat zijn.

We zijn niet alleen ervaren aankoopmakelaars, maar ook verkoopmakelaars en taxateurs. Ook kunnen we helpen met een goed en onafhankelijk hypotheekadvies, door onze samenwerking met ervaren hypotheekadviseurs. Dat maakt ons allround, met ervaring en kennis van alles wat er belangrijk is bij het aankopen, verkopen en taxeren van woningen. Daarom zijn we in staat om jou het beste te begeleiden.

Wij kennen Utrecht en de directe omgeving goed, dus ook de buurt waar jij wilt wonen. We werken deskundig en met een professioneel team. Tegelijkertijd zijn we klein genoeg om je persoonlijke aandacht te schenken. Bij ons schakel je altijd direct met de makelaar of taxateur. Wij kennen onze klanten bij hun voornaam. Dit alles maakt ons misschien wel de beste partij die je kunt inschakelen.

Wil je meer weten over onze achtergrond, ons werkgebied en expertise? Stel ons je vragen of bekijk de Over ons-pagina van ons kantoor.

Wil je meer weten over onze achtergrond, ons werkgebied en expertise? Stel ons je vragen of bekijk de Over ons-pagina van ons kantoor.

Hallo, wij zijn Stap Makelaars. Stap binnen bij onze makelaardij in Utrecht!

Wij doen alles net even anders. Wij staan aan jouw zijde, luisteren graag naar jouw wensen en voorzien je van het beste advies. We staan voor eerlijkheid, transparantie, vakmanschap en klantgerichtheid. We onderscheiden ons dan ook met onze écht goede service.

Met veel plezier helpen we al 15 jaar tevreden starters. Zij vertellen ons dat we doorgaan waar anderen stoppen. Daar zijn we best een beetje trots op!

Bovendien willen we altijd beter worden. Alleen zo kunnen we de beste NVM makelaar of taxateur zijn voor starters. Als echte vakidioten gaan we bloedfanatiek aan de slag om hen buitengewoon tevreden te maken. Dat ons dit meestal lukt blijkt uit onze hoge klanttevredenheidsscore van 9,5! Wij zijn pas tevreden als onze klanten dat zijn.

We zijn niet alleen ervaren aankoopmakelaars, maar ook verkoopmakelaars en taxateurs. Ook kunnen we helpen met een goed en onafhankelijk hypotheekadvies, door onze samenwerking met ervaren hypotheekadviseurs. Dat maakt ons allround, met ervaring en kennis van alles wat er belangrijk is bij het aankopen, verkopen en taxeren van woningen. Daarom zijn we in staat om jou het beste te begeleiden.

Wij kennen Utrecht en de directe omgeving goed, dus ook de buurt waar jij wilt wonen. We werken deskundig en met een professioneel team. Tegelijkertijd zijn we klein genoeg om je persoonlijke aandacht te schenken. Bij ons schakel je altijd direct met de makelaar of taxateur. Wij kennen onze klanten bij hun voornaam. Dit alles maakt ons misschien wel de beste partij die je kunt inschakelen.

9 stappen waarbij we je helpen

Hoeveel kun je lenen?

Doe een financiële check en ontdek wat je kunt lenen. De hypotheekadviseurs met wie wij samenwerken helpen je graag. Gewoon gratis en vrijblijvend. Als je weet wat jouw maximale hypotheek is, zoek je gerichter en voorkom je teleurstellingen.

Waar wil je wonen?

Zoek de woning waar je graag wilt wonen. Wordt het een mooi appartement, een eengezinswoning of iets anders? In de stad Utrecht, Leidsche Rijn of in een van de plaatsen eromheen? We helpen je graag met het vinden van je droomwoning.

Samen met onze aankoopmakelaar

Onze aankoopmakelaars helpen je zoeken. Ze zijn ervaren vakidioten en hebben meer dan 15 jaar ervaring. Kennen Utrecht op hun broekzak en hebben een passie voor hun vak. Zo ben je verzekerd dat je onbezorgd een woning koopt met onze aankoopmakelaars.

Samen bezichtigen

Onze makelaars gaan mee tijdens bezichtigingen. Wij hebben de ervaring en expertise, dus we weten waarop we moeten letten. Als jij enthousiast wordt op een woning, letten wij op de zakelijke en technische details die belangrijk zijn. Zo ben je verzekerd dat je niks over het hoofd ziet.

Het beste bod

Nog steeds enthousiast? Dan helpen we je het beste bod te doen. Wij weten hoe we moeten onderhandelen. Tijdens deze stap verdienen we de courtage die je ons betaalt vaak voor je terug.

De koopovereenkomst

Je tekent de koopovereenkomst met de verkoper, maar niet voordat wij er goed naar hebben gekeken. We wijzen op eventuele uitzonderingen, voorwaarden en andere opvallende zaken om op te letten. Zo zie je niets over het hoofd.

Financiering regelen

Nadat het koopcontract is getekend, is het essentieel om binnen de gestelde termijn je financiering te organiseren. Stap Makelaars werkt met ervaren hypotheekadviseurs die ruime expertise hebben met de financiering van starterswoningen.

Het huis laten taxeren

Voor de aankoop van een woning is een taxatie vaak noodzakelijk. De bank vereist in de meeste gevallen een NWWI gevalideerd taxatierapport om de marktwaarde van je nieuwe woning te bepalen.

Zelfverzekerd naar de notaris

We doen vooraf aan de notaris een eindinspectie bij de woning en controleren de documenten die je bij de notaris zal tekenen. Dankzij onze check kun je zelfverzekerd naar de notaris, omdat je weet dat het goed zit.

Wat klanten over ons zeggen

Wie kunnen het jou beter vertellen dan andere starters die we hielpen met het kopen van een huis? Zij vonden een appartement of een andere woning, dankzij onze begeleiding en adviezen. Hen vroegen we dus naar een beoordeling, om jou te helpen. Lees van hen hoe zij het hebben ervaren. En ontdek hoe wij je kunnen helpen in Utrecht om een starterswoning te kopen.

 

“Martijn is een zeer betrokken, vriendelijk en deskundige makelaar. Martijn was laagdrempelig benaderbaar via telefoon of whatsapp. We hebben van tevoren onze wensen aangegeven en Martijn dacht goed mee. Dit alles voor een eerlijke prijs.”

Dhr. Beun

“Uitstekende dienstverlening met kennis van zaken. Martijn is een betrouwbare makelaar die ons tijdens het gehele traject heeft begeleid en geadviseerd. Wij hebben Stap Makelaars ervaren als zeer klantgericht, informatief en dienstverlenend.”

Dhr. Lam

“Martijn heeft een prettige down to earth manier van communiceren en is zeer behulpzaam. Hij gaf goed advies en nam zorgen weg. Wij raden mensen van harte aan om Martijn in te huren als makelaar!”

Mevr. Boelhouwer

“Altijd heel goed contact met elkaar. Als er wat was: gelijk bellen. Afspraken goed nakomen. Alles was goed geregeld.”

Dhr. Montfoort

“Een erg prettige makelaar met veel kennis van zaken. Het hele proces heeft ons geen energie gekost.”

Dhr. Vink

“Martijn heeft ons fantastisch begeleid in het vinden van ons huis. Wij merkten bij ieder bod dat Martijn zijn voorspellingen klopten. Het contact was fijn en er werd altijd heel snel gereageerd. Dankjewel Martijn!”

Mevr. Van Hemert

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over jouw starterswoning in Utrecht

Wat een woning kost, is afhankelijk van wat je zoekt en de woningmarkt. De meeste starters sluiten een hypotheek af om de woning te kopen. Daarnaast heb je eigen geld nodig voor de aanschaf. Een hypotheekadviseur kan je precies vertellen hoeveel dit in jouw situatie is als je een huis wilt kopen.

Het is als starter belangrijk om goed te weten wat je maximaal kunt (en wilt) lenen. Laat je begeleiden en adviseren door een aankoopmakelaar, als je voor de eerste keer een huis koopt. Dan voorkom je veelgemaakte fouten. Bovendien verdient een makelaar zich vaak terug met het juiste bod en scherpe onderhandelingen.

Als je een bestaande woning koopt, betaal je meestal de kosten koper. Dat zijn onder andere de kosten voor de notaris, in de meeste gevallen de overdrachtsbelasting, de kosten voor de hypotheekadviseur, de eventuele kosten voor de aankoopmakelaar, de kosten voor het opstellen van een taxatierapport en de kosten om een bouwkundige keuring op te laten stellen.

Wanneer je een woning koopt betaal je 2% overdrachtsbelasting van de waarde van de woning. In sommige gevallen betaal je geen overdrachtsbelasting. Dit geldt wanneer je in de leeftijdscategorie zit van 18 tot en met 34 jaar of als de woningwaarde niet hoger is dan € 510.000,- (2024). Het dient dan wel jouw eerste woning te zijn die je koopt.

Dit zeggen onze klanten

Dhr. De Vries
Lees verder
"Martijn gaf goede adviezen, ook proactief, dacht goed mee, communiceerde helder en was daarmee een prettige en betrouwbare partner. Bij het bezichtigen merk je dat je met een echte vakman op pad bent."