Bijzondere, exclusieve en luxe woningen te koop Utrecht | Exclusiever wonen

Zoek je een bijzonder, luxer of exclusiever huis? Wij vinden het voor je!

Wij scoren een 9.5 uit 100+ reviews op Funda en Google.

Wij scoren een 9.5 uit 100+ reviews op Funda en Google.

Wij scoren een 9.5 uit 100+ reviews op Funda en Google.

"Martijn is dé makelaar van Utrecht. Zijn integriteit en het managen van verwachtingen zijn hoog. Combineer dat met een uitstekende begeleiding en je hebt je makelaar van Utrecht te pakken."
Dhr. De Moor

Wij scoren een 9.5 uit 100+ reviews op Funda en Google.

Makelaars voor exclusieve, luxe en bijzondere woningen in Utrecht

Je bent op zoek naar een exclusieve, luxe of bijzondere woning in Utrecht? We beseffen dat je niet zomaar op zoek bent naar een huis; je zoekt een thuis dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Je loopt rond met vragen als: “Hoe vind ik het bijzondere huis waar ik naar op zoek ben?”, “Hoe kom ik terecht in die mooie buurt waar ik zo graag wil wonen?”, “Waar kan ik de meest bijzondere architecturale ontwerpen vinden?” of “Hoe kan ik mijn levensstijl vertalen naar mijn woonomgeving?”.

Om je op weg te helpen naar een bijzonder, exclusief of luxer huis hebben we hieronder een stappenplan gemaakt dat het hele proces uiteenzet.

Ervaren makelaars voor bijzondere woningen

Bij Stap Makelaars geven we eerlijk advies. Jouw wensen vormen voor ons het uitgangspunt. Dit kan zijn dat je op zoek bent naar een minimalistisch modern penthouse met een adembenemend uitzicht, een ultramoderne villa met de nieuwste voorzieningen of misschien wel een woning in het oude schoolgebouw of watertoren.

Onze makelaars zijn toegewijd om jou te helpen bij elke stap van het proces om een luxe woning aan te kopen. Van het zoeken tot het bezichtigen, het bieden, maar ook het onderhandelen. Wij kopen die woning voor u aan en zorgen dat alles wordt geregeld bijde notaris. Wij helpen je bij het vinden van die bijzondere woning of dat unieke plekje. Zobespaar jij tijd! Dat doen we al 15 jaar met veel plezier. Klanten waarderen ons met een 9,5, dus daar zijn we trots op. Wij zijn de NVM-makelaar in Utrecht die jij zoekt.

Wat is jouw huis waard? Vraag een gratis waardebepaling aan.

Je huidige woning is zoveel meer dan een investering. Het is de plek waar je woont, herinneringen maakt en samen met je gezin, familie en vrienden geniet. Terwijl je droomt van een exclusievere woning, vraag jij jezelf misschien af wat je huidige huis waard is of hoe je het rekenplaatje rond kan maken met de plannen die je hebt. Als je daar graag antwoord op wilt, dan helpen we je graag met onze gratis waardebepaling.

Tijdens de waardebepaling komt een van onze makelaars naar je huidige woning. Ze zullen niet alleen jouw wensen bespreken, maar ook de fysieke kenmerken en de staat van jouw huis evalueren. Zo wordt er gelet op de unieke eigenschappen die de woning speciaal maken. Daarnaast nemen ze de lokale marktontwikkelingen mee en analyseren ze vergelijkbare verkopen in de buurt om een nauwkeurige waarde-inschatting te maken.

Hoeveel kan je lenen?

Het vinden en afsluiten van de juiste hypotheek is uiteraard een cruciale stap. Daarom helpen we je er graag mee. We werken nauw samen met onze hypotheekpartner om je te helpen bij het verkrijgen van de beste financieringsoplossingen voor jouw situatie.

Hypotheekadvies door ervaren specialisten

Bij Stap Makelaars brengen we je graag in contact met hypotheekadviseurs die jij kan vertrouwen. Zij begrijpen jouw wensen. Bovendien houden ze rekening met de eventuele verkoop van je eigen woning. Zo krijg je een hypotheekadvies op maat dat precies past bij het type woning dat jij wil kopen en jouw financiële situatie.

Je huis te kopen zetten

Nu je een duidelijk beeld hebt van de waarde van je huidige woning en je streeft naar exclusiever wonen, dan wil je meer weten over het verkopen van je huidige huis. Je vraagt je mogelijk af hoe binnen afzienbare tijd jouw huis tegen de juiste prijs kan verkopen én wat de beste manier is om potentiële kopers aan te trekken. Kortom: hoe zorg jij ervoor dat jouw woning opvalt in de woningmarkt?

Volledige begeleiding bij de verkoop

Onze diensten omvatten onder andere professionele fotografie en videografie om de sterke punten van je huis te benadrukken, het creëren van aantrekkelijke presentatie en het plaatsen van je woning in ons uitgebreide netwerk. We organiseren bezichtigingen, onderhandelen namens jou en zorgen voor alle juridische en administratieve aspecten.

Waarom kiezen voor Stap Makelaars? Onze toewijding om jouw wensen te vervullen gaat verder dan alleen het vinden van een exclusieve woning. We begrijpen dat er veel vragen ontstaan bij het verkopen van je huidige huis en het aankopen van je nieuwe woningOok kan het soms spanning met zich meebrengen. Dan is het goed dat een ervaren professional zorgt dat alles soepel verloopt, zodat jezelf geen zorgen hoeft te maken.

Welke bijzondere, exclusieve of luxe huizen staan er te koop?

Als je hebt besloten je huis te verkopen en te verhuizen naar een exclusievere, luxere woning is dat een spannende maar uitdagende stap. Een van de eerste zaken die je scherp wilt krijgen is wat het nu precies is dat je zoekt. En wat staat er op dit moment te koop? In welke mate sluit het huidige aanbod aan bij jouw wensen? Waarschijnlijk doemt ook de volgende vraag bij je op: “Ga ik het zoeken en kopen van een woning zelf doen of zoek ik hulp van een professionele aankoopmakelaar?”. Onze ervaren makelaars ze zijn er om je te begeleiden door het hele aankoopproces.

Goed geregeld en zonder zorgen

We presenteren je een selectie van woningen die aansluiten bij jouw visie, levensstijl en budget. We regelen bezichtigingen, voeren onderhandelingen en zorgen voor alle administratieve en juridische aspecten van de aankoop.

Waarom kiezen voor Stap Makelaars? Onze toewijding aan jouw succes en tevredenheid is ongeëvenaard. We begrijpen dat het vinden van de perfecte nieuwe woning niet alleen gaat om het pand zelf, maar om het creëren van een naadloze overgang naar je nieuwe levensstijl.

Hulp nodig bij de aankoop van een bijzonder, luxe of exclusief huis?

Terwijl je jezelf voorstelt hoe het is om in een nieuw, exclusiever, bijzonderder of luxer huis te wonen, vraag jij je vast af hoe je succesvol van A naar B komt in het gehele proces. Want hoe vind je het perfecte huis dat aan al jouw eisen voldoet? Hoe kan je er zeker van zijn dat je een eerlijke prijs betaalt? Hoe zorg je ervoor dat je geen enkel detail over het hoofd ziet? Hoe voorkom je dat je geen miskoop doet?

Vind een exclusief huis

Onze ervaren aankoopmakelaars zijn er om je te begeleiden en ondersteunen bij elke stap van het proces. We helpen je het exclusieve huis te vinden binnen jouw wensen.

Vervolgens begeleiden en adviseren we je bij bezichtigingen met onze jarenlange opgebouwde kennis en ervaring. Wanneer je eenmaal het perfecte huis hebt gevonden, nemen wij de leiding bij het onderhandelen en zorgen we ervoor dat je een eerlijke prijs betaalt. We bieden begeleiding bij juridische en administratieve procedures, zodat je met vertrouwen het huis kan kopen.

Waarom kiezen voor Stap Makelaars? Onze toewijding aan jouw belangen is ongeëvenaard. We begrijpen dat het aankopen van een exclusieve, bijzondere of luxe woning een grote stap is en we zijn er om het proces soepel en succesvol te laten verlopen.

6 redenen om voor Stap Makelaars te kiezen

We zijn niet de enige makelaar in Utrecht en of we de beste makelaar zijn voor exclusiever wonen bepaal jij. Onze klanten vinden ons een integere makelaar om allerlei redenen. We zetten de zes belangrijkste waar we als makelaarskantoor trots op zijn voor je op een rij.

Eerlijke & heldere communicatie

De makelaar die aan jouw kant staat, helder communiceert en eerlijk advies geeft.

Makelaar in Utrecht met 15 jaar ervaring

Met ons kantoor in Utrecht zijn we jouw register makelaar in de buurt. Wij kennen de stad en de regio, dankzij 15 jaar ervaring.

Wij gaan een stap verder

Wij hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Dus we gaan door tot jij helemaal tevreden bent.

Grote marketing schijnwerpers

Met een uitgekiend marketingplan promoten wij jouw woning op o.a. funda en social media voor de maximale aandacht.

Sneller woningen vinden dankzij het grootste netwerk

Omdat wij beschikken over het grootste netwerk van huizen en huizenzoekers in Nederland.

Klantbeoordeling: 9,5

We zijn er trots op: klanten beoordelen ons met een 9,5! Dat is precies waar we het allemaal voor doen

Bieden en onderhandelen: wij blijven scherp

Wij zorgen met onze kennis, expertise en ervaring ervoor dat je een goed en scherp bod doet om die exclusieve woning waar jij je zinnen op hebt gezet te bemachtigen. Onze gespecialiseerde aankoopmakelaar biedt waardevol advies door inzicht te geven in de markt, marktwaarde en kenmerken van het huis waardoor je een sterke positie inneemt met jouw bieding.

Naast bovenstaande aspecten houden we ook rekening met de overwaarde van je huidige woning en het financiële plaatje. Zo betaal je niet te veel, terwijl je wel een bod doet dat de verkoper serieus zal nemen. Dat is de toegevoegde waarde van onze uitgebreide ervaring als makelaar voor exclusieve woningen.

Financiering regelen

Nu de aankoop rond is, is het tijd om je financiering te regelen. Als je al hebt gesproken met een financieel adviseur, is dit het moment om opnieuw contact op te nemen voor het afsluiten van een hypotheek. Indien nodig heeft Stap Makelaars ervaren hypotheekadviseurs die je kunnen bijstaan.

Onze score in klanttevredenheid

0 +

Meer dan 1500 tevreden klanten in de afgelopen 15 jaar

0

Klanten beoordelen ons met een 9,5 op Funda en Google

0 +

We ontvingen meer dan 100 geweldige reviews

Jouw nieuwe huis laten taxeren. Heb je hulp nodig met de taxatie?

Een taxatierapport van je nieuwe huis is vaak een vereiste voor de bank. Als we niet  jouw aankoop-/verkoopmakelaar zijn, helpen we graag met de taxatie. Zijn wij wel betrokken bij het aankoop- of verkoopproces, dan hebben we een betrouwbaar netwerk van taxateurs om dit snel voor je te regelen. Vertrouw op Stap Makelaars voor een nauwkeurige NWWI.

Met vertrouwen naar de notaris

Alle zaken zijn afgehandeld! Het koopcontract is ondertekend, de financiering is geregeld en je hebt een opstalverzekering afgesloten. Op de dag van de overdracht maak je nog een laatste ronde door het huis dat je hebt gekocht, ook wel de inspectie genoemd, en controleer je of alles in dezelfde staat verkeert als toen je het kocht. Nu is het tijd om naar de notaris te gaan voor de officiële overdracht.

Zullen we een kopje koffie doen?

Stap binnen om een vrijblijvende afspraak met ons te maken! We staan klaar om jou beter te leren kennen, op een moment dat jou het beste uitkomt. Of je nu thuis wilt afspreken of liever via videobellen praat, de keuze is aan jou. Laat eenvoudig je gegevens achter via het contactformulier en wij zorgen ervoor dat wij snel contact met je opnemen.

Hallo, wij zijn Stap Makelaars

Wij doen alles net even anders. Wij staan aan jouw zijde, luisteren graag naar jouw wensen en voorzien je van het beste advies. We staan voor eerlijkheid, transparantie, vakmanschap en klantgerichtheid. We onderscheiden ons dan ook met onze écht goede service.

Met veel plezier helpen we al 15 jaar tevreden klanten die exclusiever willen gaan wonen. Zij vertellen ons dat we doorgaan waar anderen stoppen. Daar zijn we best een beetje trots op!

Bovendien willen we altijd beter worden. Alleen zo kunnen we de beste NVM makelaar of taxateur zijn voor onze klanten die een bijzonder, exclusief of luxe huis willen kopen. Als echte vakidioten gaan we vol enthousiasme aan de slag om hen buitengewoon tevreden te maken. Dat ons dit meestal lukt, blijkt uit onze hoge klanttevredenheidsscore van 9,5! Wij zijn pas tevreden als onze klanten dat zijn.

We zijn ervaren verkoopmakelaars, aankoopmakelaars en taxateurs. Ook kunnen we helpen met een goed en onafhankelijk hypotheekadvies, door onze samenwerking met ervaren hypotheekadviseurs. Dat maakt ons allround, met ervaring en kennis van alles wat er belangrijk is bij het aankopen, verkopen en taxeren van woningen. Daarom zijn we in staat om jou het beste te begeleiden.

Wij kennen Utrecht en de directe omgeving goed, dus ook de buurt waar jij woont of wilt wonen. We werken deskundig en met een professioneel team. Tegelijkertijd zijn we klein genoeg om je persoonlijke aandacht te schenken. Bij ons schakel je altijd direct met de makelaar of taxateur. Wij kennen onze klanten bij hun voornaam. Dit alles maakt ons misschien wel de beste partij die je kunt inschakelen.

Wil je meer weten over onze achtergrond, ons werkgebied en expertise? Stel ons je vragen of bekijk de Over ons-pagina van ons kantoor. Of vraag een gratis waardebepaling aan. Dat kost helemaal niets.

Wil je meer weten over onze achtergrond, ons werkgebied en expertise? Stel ons je vragen of bekijk de Over ons-pagina van ons kantoor. Of vraag een gratis waardebepaling aan. Dat kost helemaal niets.

Hallo, wij zijn Stap Makelaars

Wij doen alles net even anders. Wij staan aan jouw zijde, luisteren graag naar jouw wensen en voorzien je van het beste advies. We staan voor eerlijkheid, transparantie, vakmanschap en klantgerichtheid. We onderscheiden ons dan ook met onze écht goede service.

Met veel plezier helpen we al 15 jaar tevreden klanten die exclusiever willen gaan wonen. Zij vertellen ons dat we doorgaan waar anderen stoppen. Daar zijn we best een beetje trots op!

Bovendien willen we altijd beter worden. Alleen zo kunnen we de beste NVM makelaar of taxateur zijn voor onze klanten die een bijzonder, exclusief of luxe huis willen kopen. Als echte vakidioten gaan we vol enthousiasme aan de slag om hen buitengewoon tevreden te maken. Dat ons dit meestal lukt, blijkt uit onze hoge klanttevredenheidsscore van 9,5! Wij zijn pas tevreden als onze klanten dat zijn.

We zijn ervaren verkoopmakelaars, aankoopmakelaars en taxateurs. Ook kunnen we helpen met een goed en onafhankelijk hypotheekadvies, door onze samenwerking met ervaren hypotheekadviseurs. Dat maakt ons allround, met ervaring en kennis van alles wat er belangrijk is bij het aankopen, verkopen en taxeren van woningen. Daarom zijn we in staat om jou het beste te begeleiden.

Wij kennen Utrecht en de directe omgeving goed, dus ook de buurt waar jij woont of wilt wonen. We werken deskundig en met een professioneel team. Tegelijkertijd zijn we klein genoeg om je persoonlijke aandacht te schenken. Bij ons schakel je altijd direct met de makelaar of taxateur. Wij kennen onze klanten bij hun voornaam. Dit alles maakt ons misschien wel de beste partij die je kunt inschakelen.

9 stappen waarbij we je helpen

Wat is jouw huis waard?

Als je overweegt om exclusiever huis te gaan wonen, is het belangrijk om realistische verwachtingen te hebben. Dit is vaak gekoppeld aan de verkoopprijs van je huidige woning. Bereken online de waarde van je huis, zodat je een idee krijgt. Of maak een afspraak voor een gratis waardebepaling als je plannen serieuzer worden. Dan komen we persoonlijk bij je langs voor een kennismaking. Deze waardebepaling vormt het uitgangspunt voor het bepalen van de vraagprijs en onze verkoopstrategie.

Je huis te koop zetten

Als jouw verkoopmakelaar staan wij klaar om je te ondersteunen bij de verkoop van je woning. Wij nemen professionele foto's, 360- graden-foto’s, video, NEN2580 meetrapport en 2D en 3D plattegronden en schrijven een overtuigende verkooptekst. Ons team zorgt voor een stijlvolle presentatie, organiseert de bezichtigingen en beheert het gehele verkoopproces. Dankzij ons lidmaatschap bij de NVM hebben wij bovendien een uitgebreid netwerk van geïnteresseerde kopers en zoekers tot onze beschikking.

Hoeveel kan je lenen?

Na het vaststellen van de waarde van je huis is het tijd om een gesprek aan te gaan met een hypotheekadviseur. Deze expert onderzoekt jouw financieringsmogelijkheden en helpt je bij het bepalen van een realistische prijsklasse, om teleurstellingen te voorkomen. Hoewel online berekeningen handig kunnen zijn, bieden ze geen volledig beeld. Ons advies is dan ook om een hypotheekadviseur in te schakelen voor een grondige financiële analyse, zodat je goed voorbereid aan je zoektocht kunt beginnen.

Wat is er te koop?

Misschien heb je al gekeken naar bijzondere of luxere huizen of heb je al een beeld van wat er te koop is en waar je graag zou willen wonen. Hebt je specifieke wensen maar nog geen passende woning gevonden. Wij kunnen je hiermee ondersteunen.

Hulp nodig bij de aankoop van een huis

Wij begeleiden je bij het aankoopproces. Zo gaan wij mee met de bezichtiging, maken we een grondig advies van het huis dat u wilt aankopen en doen wij voor u de onderhandelingen. Uiteraard zijn we ook daar om te helpen als het gaat om de koopakte en financiering. Een fullservice makelaar met heldere communicatie en een eerlijk advies.

Bezichtigen en bieden

Ontdek jouw exclusieve, bijzondere of luxe woningen met Stap Makelaars. Samen gaan we op zoek naar huizen die passen bij jouw wensen. Onze makelaars zorgen voor een bezichtiging en voor het bieden stellen we een gedegen advies en strategie op.

De Koopovereenkomst

Een koopovereenkomst heb je vast al eens of een paar keer gezien. Toch kijken we mee, om zeker te weten dat er niets geks of afwijkends in de overeenkomst staat. Zo zorgen we voor een soepel proces, waar je zelf zo min mogelijk omkijken naar hebt.

Financiering regelen

Zodra het koopcontract is getekend, is het moment aangebroken om je financiering te regelen binnen de gestelde termijn. Stap Makelaars werkt samen met ervaren hypotheekadviseurs die expertise hebben in de begeleiding bij exclusievere woningen.

Het huis laten taxeren

Een taxatierapport is meestal vereist door de bank. Als we niet jouw makelaar zijn, kunnen wij een NWWI-gevalideerde taxatie verzorgen. Als we wel jouw makelaar zijn, hebben we toegang tot een betrouwbaar netwerk van taxateurs.

Wat klanten over ons zeggen

Je hoort waarschijnlijk het liefst van anderen die een exclusieve woning kochten hoe zij onze begeleiding hebben ervaren. Daarom delen we hun ervaringen. Zij kunnen je namelijk het best vertellen hoe we jouw makelaar zijn om een bijzonder en luxe huis te kopen.

“Heel tevreden over de samenwerking met Martijn van begin tot eind is alles heel soepel verlopen. Martijn geeft duidelijke informatie over het proces en begeleidt je er goed in. Top makelaar dus!”

Mevr. Anker

“Martijn was helder, reageerde snel en gaf ons goede adviezen en gaf het ook expliciet aan wanneer onze bereikbaarheid van groot belang was. Hij nam ons echt het werk uit handen.”

Dhr. Van Wijk

“Martijn reageert snel, is helder in zijn advies en werkwijze. Ik vond het een hele prettige samenwerking!”

Mevr. Alberson

“Martijn is deskundig, betrokken, toegankelijk, zeer behulpzaam en meedenkend. Het is plezierig zaken doen met hem en de prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend. Kortom een aanrader!”

Mevr. Hamel

“Zeer deskundig, betrouwbaar en altijd bereikbaar, korte lijnen waardoor alles soepel verloopt. Staat open voor eigen input en mening van klant. Kortom, zeer aan te bevelen.”

Dhr. Van Hoeijen

“We hebben zeer prettig samengewerkt met Martijn. Hij valt op door zijn deskundigheid, flexibiliteit, betrouwbaarheid en punctualiteit.”

Dhr. Akerboom

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over bijzonder, luxe en exclusief wonen

Bijzondere, exclusieve of luxe woningen in Utrecht onderscheiden zich door unieke architectuur, hoogwaardige afwerking, ruime indelingen en vaak historische elementen. Deze woningen bevinden zich doorgaans op gewilde locaties en bieden moderne voorzieningen en een stijlvolle levensstijl.

Deze categorie omvat een breed scala aan woningen, waaronder statige herenhuizen, karakteristieke grachtenpanden, moderne penthouses, historische landhuizen en luxe appartementen met hoogwaardige afwerking. Maar ook woningen in een oud schoolgebouw, watertoren of kerk vallen onder een bijzondere woning. Het draait om woningen die een gevoel van exclusiviteit en stijl uitstralen.

Een aankoopmakelaar heeft gedegen kennis van de markt, expertise in onderhandelingen en toegang tot exclusieve aanbod. Ze kunnen je helpen om de beste deal te krijgen en zorgen voor een soepele afhandeling van de aankoop.

Stap Makelaars is gespecialiseerd in het vinden van unieke en exclusieve woningen in Utrecht. Ons uitgebreide netwerk en lokale kennis stellen ons in staat om de perfecte woning voor jou te vinden. We begeleiden je gedurende het hele proces, van het selecteren van geschikte opties tot aan de overdracht. Zo zorgen wij dat jij jouw droomwoning in Utrecht kunt verwerven.

Dit zeggen onze klanten

Mevr. Van Blokland
Lees verder
"Het is zeer prettig samenwerken met Martijn. Afspraken worden goed nagekomen en dat met goede en heldere communicatie. Ook is de marktkennis en inschatting zeer goed. Ik zou Martijn graag aanraden als makelaar!"