Wonen in Utrecht

Wonen in Utrecht: 9 redenen om een huis te kopen in het midden van het land

Wij scoren een 9.5 uit 100+ reviews op Funda en Google.

Wij scoren een 9.5 uit 100+ reviews op Funda en Google.

Wij scoren een 9.5 uit 100+ reviews op Funda en Google.

"Martijn is deskundig, betrokken, toegankelijk, zeer behulpzaam en meedenkend. Het is plezierig zaken doen met hem en de prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend. Kortom een aanrader!"
Mevr. Hamel

Wij scoren een 9.5 uit 100+ reviews op Funda en Google.

Waarom wonen in Utrecht of omgeving?

Waarom willen veel mensen, waaronder ook starters graag wonen in Utrecht stad? Utrecht is na Amsterdam, Rotterdam en Den Haag de vierde stad van Nederland. De charme van de domstad is dat het ondanks dat het een grote stad is, aanvoelt als een gezellig dorp en er ondertussen van alles te doen is.

We hebben ons kantoor Stap Makelaars al jarenlang in Utrecht, dus de stad kennen we als onze broekzak. Wie denkt aan wonen in deze mooie stad heeft daar wat ons betreft maar liefst 9 goede redenen voor. Dat geldt voor de stad en voor de wijken er omheen, net als voor de gemeenten in de regio. Wij zetten de voordelen van deze centrale stad in Nederland op een rij.

1. Midden in Nederland wonen als starter of al ervaren huiseigenaar

Wie in Utrecht komt wonen, als starter of voor een nieuwe stap, komt midden in Nederland te wonen. De centrale ligging is ideaal, omdat vanuit deze stad het nooit ver rijden is naar welke andere bestemming in ons land dan ook. Binnen een uur rijden, bereik je zowel de kust als de grens met Duitsland. Wie iets langer rijdt, komt ook helemaal tot aan het noorden of het zuiden van het land (al binnen twee uur).

Bovendien ligt Utrecht tussen de snelwegen A2, A12 en A27. Dat betekent dat het maximaal vijf tot tien minuten rijden is om de snelweg te bereiken. Vanuit daar kan jouw reis beginnen naar een bestemming in Nederland.

 

Wil je graag in Utrecht wonen?

2. Geen auto nodig

Heb je geen auto en twijfel je daarom of wonen in Utrecht wel een goed idee is? Heel veel mensen gebruiken steeds vaker het openbaar vervoer (OV). Wie komt wonen in Utrecht heeft geen auto nodig, omdat alles op loopafstand ligt en uitstekend openbaar vervoer beschikbaar is.

Bovendien beschikt Utrecht over het grootste treinstation van Nederland met directe verbindingen naar alle uithoeken van het land. Een groot deel van de treinen rijdt via het Centraal Station van Utrecht, dus je komt overal en staat bovendien zo op jouw eindbestemming.

Ook wil Utrecht dé fietsstad van de wereld worden en ze zijn hard op weg om dat voor elkaar te krijgen. Je staat met de fiets zo in de verschillende buurten van de stad. Onder het Centraal Station bevindt zich zelfs de grootste fietsenstalling die je ooit hebt gezien! Een fietsenstalling met meerdere verdiepingen, dus altijd een plaats om jouw fiets te stallen.

3. Gezellig en gemoedelijk

Wat wonen in Utrecht daarnaast bijzonder maakt is het gemoedelijke karakter. De sfeer is heel anders dan in Amsterdam, Rotterdam of Den Haag. Waar die steden vooral de grootsheid uitstralen en daardoor anoniem aanvoelen, lijkt Utrecht meer op een groot dorp. De mensen kennen elkaar, groeten elkaar en gaan gezellig en vriendelijk met elkaar om.

Het is lastig overbrengen wat je precies ervaart als je in Utrecht langs de grachten loopt. Misschien komt het door de werfkelders met de sfeervolle terrassen, de brede opzet van met name de Oudegracht door het centrum van de stad of de diverse karakteristieke geveltjes met leuke boetiekjes, winkels of restaurants. Kom vooral eens bij ons langs als je dat zelf wilt ervaren.

6 redenen om voor Stap Makelaars te kiezen

Stap Makelaars is aangesloten bij het grootste netwerk van huizen die te koop staan in Maarssen. We kennen Maarssen door en door en weten direct wanneer er nieuw woningaanbod beschikbaar is. Daarnaast kiezen klanten voor ons om nog zes andere redenen.

Spreek de NVM-makelaar

Bij ons spreek je meteen de jouw makelaar. Je hebt direct persoonlijk contact. Dat kan dankzij de korte lijnen in ons kantoor.

15 jaar ervaring in Utrecht

We werken al 15 jaar in Maarssen. Als iemand de regio goed kent dan zijn wij het wel.

Sneller woningen vinden dankzij het grootste netwerk van huizen

Wij beschikken over het grootste huizen netwerk van Nederland.

Goed geregeld

Wij weten wat er moet gebeuren. Dus zorgen wij dat alles goed is geregeld bij elke stap van het aankoopproces

Totdat jij tevreden bent

Wij hebben maar één doel: voor jou of jullie de gewenste woning vinden. Daarom gaan we door tot jij tevreden bent.

Eerlijke & heldere communicatie

De makelaar die aan jouw kant staat, helder communiceert en eerlijk advies geeft. We zijn benieuwd naar jouw verhaal?

4. Levendig en leuk

Utrecht voelt kleinschalig en gezellig aan, terwijl er ondertussen altijd wat te doen is. Dat geldt voor buurtkroegen en leuke restaurants, net als langs de singels en natuurlijk de oude grachten. Het barst van de levendigheid en de festivals, de bloemenmarkt op zaterdag en culturele bijeenkomsten waarbij je welkom bent om aan te sluiten. Ook buiten het centrum wordt er veel georganiseerd.

5. Monumentaal, jaren ’30 en nieuwbouw

Je kunt in Utrecht wonen in de stijl die je wilt, van heel oud en vol karakter tot nieuw en optimaal comfortabel. Zoek je een nieuwbouwwoning volgens de laatste standaarden qua isolatie en wooncomfort? Word je blij van een jaren ’30-woning in de stad, vanwege het karakteristieke? Of ga je in Utrecht opzoek naar een monumentaal pand met veel authentieke details? Wij kennen al deze woningtypes, dus helpen je graag om het huis van je dromen te kopen.

Kom wonen in Utrecht stad, in één van de wijken eromheen of in een van de andere gemeenten die om de stad gesitueerd zijn. Wij kennen de stad, de wijken en deze gemeenten goed, dus kunnen je precies vertellen wat je daar kunt verwachten, waar het mooi wonen is en welke locatie past bij jouw wensen en eisen. Welke plek je ook kiest, je bevindt je hier altijd centraal in Nederland.

6. Rijke historie

De historie van Utrecht gaat ontzettend ver terug. Het was al een belangrijke stad binnen het Romeinse rijk. De Romeinse Limes (verdedigingswerken) worden op steeds meer plaatsen in Nederland (weer) zichtbaar, waaronder in het ondergrondse museum “Dom Under” in Utrecht. Je kunt in dit museum de muren aanraken van de Romeinen, waarmee je op bijzondere wijze terugkeert in de tijd.

Daarnaast is de Domtoren zelf natuurlijk een bijzonder bewijs van de rijke geschiedenis van de stad. De toren is vanuit een groot deel van de stad te zien. Hoe dichterbij je komt, des te indrukwekkender de toren oogt en hoe meer het de moeite waard is om er iedere dag even bij stil te staan.

Wil je graag in Utrecht wonen? Wij helpen je.

Onze score in klanttevredenheid

0 +

Meer dan 1500 tevreden klanten in de afgelopen 15 jaar

0

Klanten beoordelen ons met een 9,5 op Funda en Google

0 +

We ontvingen meer dan 100 geweldige reviews

7. Groen wonen in Utrecht

Naast de vele restaurants, buurtkroegjes, boetiekjes, een diversiteit aan winkels en de rijke historie heeft Utrecht veel groen. Ontdek bijvoorbeeld het Wilhelminapark, het Griftpark, het Beatrixpark en het Julianapark. Deze parken zijn een ideale plek om te ontspannen, te sporten of andere mensen te ontmoeten.

8. Dichtbij scholen en universiteiten

In de stad ligt de Universiteit van Utrecht. Deze universiteit wordt regelmatig uitgeroepen tot de beste onderzoeksuniversiteit van Nederland, en geldt ook binnen de wereldwijde Academic Ranking of World Universities als een vaste waarde in de top van de lijst.

Bovendien bereik je nergens in Nederland binnen een uur reistijd zoveel verschillende scholen en universiteiten van hoog niveau. Dat betekent dat het een fijne stad is om in te studeren, of om te wonen en vanuit daar te studeren. Het is dan ook niet gek dat wonen in Utrecht bij starters heel populair is. Ze hebben namelijk vaak de vrienden en het netwerk in deze stad opgebouwd.

9. In Utrecht wonen en van de omgeving genieten

Wil je wonen in de omgeving van Utrecht of zoek je graag in de gebieden eromheen? Ontdek dan bijvoorbeeld de mooie dorpen aan de Vecht of ontdek de Utrechtse Heuvelrug waar je heerlijk kunt wandelen. Ook de Loosdrechtse Plassen zijn zeer de moeite waard, vanwege de watersportactiviteiten. Zoek je meer tips of wil je meer weten over één van de bijzondere plekken die Utrecht heeft, neem contact met ons op en wij vertellen je graag meer!

Zullen we een kopje koffie doen?

Stap binnen om een vrijblijvende afspraak met ons te maken! We staan klaar om jou beter te leren kennen, op een moment dat jou het beste uitkomt. Of je nu thuis wilt afspreken of liever via videobellen praat, de keuze is aan jou. Laat eenvoudig je gegevens achter via het contactformulier en wij zorgen ervoor dat wij snel contact met je opnemen.

Hallo, wij zijn Stap Makelaars

Wij doen alles net even anders. Wij staan aan jouw zijde, luisteren graag naar jouw wensen en voorzien je van het beste advies. We staan voor eerlijkheid, transparantie, vakmanschap en klantgerichtheid. We onderscheiden ons dan ook met onze écht goede service.

Met veel plezier helpen we al 15 jaar tevreden klanten. Zij vertellen ons dat we doorgaan waar anderen stoppen. Daar zijn we best een beetje trots op!

Bovendien willen we altijd beter worden. Alleen zo kunnen we de beste NVM makelaar of taxateur zijn voor onze klanten. Als echte vakidioten gaan we vol enthousiasme aan de slag om hun droomhuis te vinden, voor de beste prijs aan te kopen en hen van A tot Z te begeleiden en ontzorgen in het hele proces. We besparen onze klanten hiermee veel tijd, stress en gedoe. Dat zij dit meestal erg waarderen, blijkt uit onze hoge klanttevredenheidsscore van 9,5! Wij zijn pas tevreden als onze klanten dat zijn.

We zijn niet alleen ervaren aankoopmakelaars, maar ook verkoopmakelaars en taxateurs. Ook kunnen we helpen met een goed en onafhankelijk hypotheekadvies, door onze samenwerking met ervaren hypotheekadviseurs. Dat maakt ons allround, met ervaring en kennis van alles wat er belangrijk is bij het aankopen, verkopen en taxeren van woningen. Daarom zijn we in staat om jou het beste te begeleiden.

Wij kennen Utrecht en de directe omgeving goed, dus ook de buurt waar jij wilt wonen. We werken deskundig en met een professioneel team. Tegelijkertijd zijn we klein genoeg om je persoonlijke aandacht te schenken. Bij ons schakel je altijd direct met de aankoopmakelaar. Wij kennen onze klanten bij hun voornaam. Dit alles maakt ons misschien wel de beste partij die je kunt inschakelen.

Wil je meer weten over onze achtergrond, ons werkgebied en expertise? Stel ons je vragen of bekijk de Over ons-pagina van ons kantoor.

Wil je meer weten over onze achtergrond, ons werkgebied en expertise? Stel ons je vragen of bekijk de Over ons-pagina van ons kantoor.

Hallo, wij zijn Stap Makelaars

Wij doen alles net even anders. Wij staan aan jouw zijde, luisteren graag naar jouw wensen en voorzien je van het beste advies. We staan voor eerlijkheid, transparantie, vakmanschap en klantgerichtheid. We onderscheiden ons dan ook met onze écht goede service.

Met veel plezier helpen we al 15 jaar tevreden klanten. Zij vertellen ons dat we doorgaan waar anderen stoppen. Daar zijn we best een beetje trots op!

Bovendien willen we altijd beter worden. Alleen zo kunnen we de beste NVM makelaar of taxateur zijn voor onze klanten. Als echte vakidioten gaan we vol enthousiasme aan de slag om hun droomhuis te vinden, voor de beste prijs aan te kopen en hen van A tot Z te begeleiden en ontzorgen in het hele proces. We besparen onze klanten hiermee veel tijd, stress en gedoe. Dat zij dit meestal erg waarderen, blijkt uit onze hoge klanttevredenheidsscore van 9,5! Wij zijn pas tevreden als onze klanten dat zijn.

We zijn niet alleen ervaren aankoopmakelaars, maar ook verkoopmakelaars en taxateurs. Ook kunnen we helpen met een goed en onafhankelijk hypotheekadvies, door onze samenwerking met ervaren hypotheekadviseurs. Dat maakt ons allround, met ervaring en kennis van alles wat er belangrijk is bij het aankopen, verkopen en taxeren van woningen. Daarom zijn we in staat om jou het beste te begeleiden.

Wij kennen Utrecht en de directe omgeving goed, dus ook de buurt waar jij wilt wonen. We werken deskundig en met een professioneel team. Tegelijkertijd zijn we klein genoeg om je persoonlijke aandacht te schenken. Bij ons schakel je altijd direct met de aankoopmakelaar. Wij kennen onze klanten bij hun voornaam. Dit alles maakt ons misschien wel de beste partij die je kunt inschakelen.

Wat klanten over ons zeggen

We vroegen onze klanten, die zijn komen wonen in Utrecht, waarom ze voor ons kozen en hoe ze onze hulp hebben ervaren bij het kopen van de woning. Zij kunnen je namelijk het beste vertellen wat de ervaring is geweest bij deze zoektocht en het aankoopproces

“Martijn is zeer deskundig in zijn beroep, altijd toegankelijk en neemt goed de tijd om zaken voor te bereiden. Heeft mij uitstekend geholpen met de aankoop van onze nieuwe woning.”

Mevr. Sluga

“Martijn is een heel fijne makelaar, hij is professioneel maar ook aardig, heeft humor en is geduldig. Als alleenstaande millennial, die ook maar wat doet :), is het wel zo fijn als iemand zo deskundig meekijkt.”

Mevr. Falkenburg

“Martijn is een zeer betrouwbare professionele en zakelijke makelaar. Martijn zal alles voor je doen om de beste deal rond te krijgen. Ik ben zeer tevreden over de diensten en service van Martijn.”

Dhr. Koppert

“Zeer positief over Martijn. Helder in communicatie, neemt de tijd voor je en is bijzonder transparant. Martijn heeft ervoor gezorgd dat ik in het hele proces werd ontzorgd.”

Dhr. Keijmel

“Martijn is super behulpzaam, heeft goede marktkennis en is goed bereikbaar (ook ’s avonds en in het weekend)! Superfijn kantoor!”

Mevr. Fransen

“Martijn is een deskundig makelaar en heeft ons goed geholpen. Als persoon is hij zeer plezierig in het contact, gedegen, betrouwbaar en integer.”

Dhr. Spijkerman

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over wonen in Utrecht

Er zijn prachtige appartementen en woningen te koop in Utrecht. Wij helpen je graag met zoeken, gaan met je mee naar de bezichtiging en regelen alles wat er moet gebeuren. Eventueel kunnen wij jou doorverwijzen naar een hypotheekadviseur die kan berekenen wat er mogelijk is in jouw situatie.

Utrecht heeft een verscheidenheid aan woningen. Dat varieert van gezinswoningen tot appartementen. Zo heb je woningen voor starters, doorstromers, maar ook voor mensen die kleiner willen wonen of die liever wat exclusiever willen wonen in een herenpand aan de gracht. De buitenwijken zijn diverse in bouwstijl en bouwperiode. Zo tref je woningen van begin 1900, maar ook de typische jaren ‘30 woning. Zoek je liever een woning met wat meer tuin? Dan zijn de typische jaren ‘60, ‘70 en ‘80 woningen die wellicht geschikt zijn voor jou! Toch liever iets nieuwere bouw? Leidsche Rijn heeft het grootste aanbod met woningen beginnend van rond 2000 tot heden. Kortom Utrecht kenmerkt zich door een verscheidenheid aan woningen bouwstijlen en bouwperioden.

We hebben ons kantoor al jarenlang in Utrecht en hebben 15 jaar ervaring als makelaar. Dat betekent dat we de stad kennen als onze broekzak. Stel ons je vragen, dan vertellen we je graag meer over de leukste plekken.

Dit zeggen onze klanten

Dhr. Van Wijk
Lees verder
"Martijn was helder, reageerde snel en gaf ons goede adviezen en gaf het ook expliciet aan wanneer onze bereikbaarheid van groot belang was. Hij nam ons echt het werk uit handen."