stap 5 makelaar utrecht

Rust en groen rondom historische woonboerderij

Dichter bij dochters en kleinkinderen

Lekker centraal

"Van Walcheren in Zeeland vertrokken we voor het werk naar Limburg. Daar hebben we 37 jaar gewoond in een dorpje nabij Maastricht. Onze vier dochters zijn er groot geworden en uitgevlogen. Na onze pensionering hebben we even getwijfeld om terug te gaan naar Zeeland, maar dan zouden we weer ver weg wonen van kinderen en vrienden. Vandaar dat we ons hebben georiënteerd op Utrecht. Lekker centraal en dichter bij onze dochters en kleinkinderen wonen."

 

Woonboerderij Oud Zuilen

"Onze dochter die in Maarssen woont, attendeerde ons op een mooie woonboerderij in Oud Zuilen. We waren direct verkocht; authentiek, ruim, stil en met een geweldig mooie tuin. Zij bracht ons in contact met haar buurman en makelaar Martijn van Welzenes. We hadden een prettig gesprek en toevallig kende Martijn ook de verkoopmakelaar. Samen hebben we op een vrijdag de woonboerderij bekeken: we waren er weg van!"

 

Snel handelen

"Na een weekendje nadenken, zijn we die maandag daarop voor de tweede keer op bezoek geweest. Ja, hier wilden we graag wonen. Martijn heeft geregeld dat er dinsdag al een technisch onderzoek werd uitgevoerd en nog diezelfde dag hebben wij het rapport ontvangen via de mail. Die dinsdagavond hebben wij een bod gedaan en woensdag was de deal rond. Bijzonder fijn. In de tussentijd was er een hoger bod gedaan, maar de eigenaar was een man van zijn woord en gunde het ons. Bij ons eerste bezoek hadden we toevallig met de eigenaar kennisgemaakt en dat klikte tussen ons. Dit heeft waarschijnlijk in ons voordeel gewerkt. Met een beetje geluk en een makelaar die snel handelt, hebben we nu ons droomhuis."

 

Spontane bezoekjes

"We wonen landelijk en toch dicht bij de stad. Het centrum van Utrecht is een kwartiertje met de elektrische fiets. Het fijne is dat we nu spontane bezoekjes krijgen van kennissen, vrienden en familie die in de streek wonen. Dat was in Limburg altijd goed plannen en nu krijgen we meer aanloop."

 

Grote tuin

"We komen van een vrijstaande bungalow met 1000m2 grond in een klein dorp. Dit is een groter perceel met een tuin van 7000m2, een schuurtje en boerenstal die is verbouwd tot gastenverblijf. De vrouw van de vorige eigenaar had groene vingers en de bloementuin zag er prachtig uit. Verder hebben we een groot gazon en hoge bomen en een terras op het zuiden. Wij hebben pruimenbomen, appelbomen en perenbomen geplant. Ook hopen we binnenkort onze eigen frambozen en rode bessen te oogsten."

 

Housewarming met huwelijk

"Begin augustus 2021 verhuisden we naar Oud Zuilen. Onze dochter die in Kenia woont, wilde trouwen, maar dat was vanwege corona al een keer uitgesteld. We hebben dat toen hier in Oud Zuilen kunnen regelen. Geweldig. We hebben snel een partytent gehuurd en in onze tuin geplaatst voor de receptie. Ze zijn getrouwd in de kerk te Oud-Zuilen dicht bij Slot Zuylen. Het feest konden we houden in Bistro Belle. Alles om de hoek van onze boerderij."

 

Renoveren en verduurzamen

"Renoveren en verduurzamen doen we stap voor stap. We willen eerst een goed gevoel krijgen bij het huis. Een nieuwe keuken staat hoog op het verlanglijstje. Daarna gaan we verduurzamen met muurisolatie en zonnepanelen op de schuur. De vergunningen is al binnen."


Snel schakelen

"Martijn heeft ons goed geholpen met de aankoop: hij handelt snel en is scherp op de financiën. Door zijn goede netwerk kon hij snel schakelen toen wij op zeer korte termijn een technische keuring nodig hadden. Alles was binnen een dag geregeld. Martijn is vriendelijk, duidelijk, open. En eerlijk, want hij gaf ook aan als we dingen beter niet konden doen. Dat is prettig samenwerken."