Huis verkopen bij scheiding, uit elkaar of overlijden | Noodzakelijke verkoop

Huis verkopen uit noodzaak of bij scheiding, uit elkaar of overlijden

Wij scoren een 9.5 uit 100+ reviews op Funda en Google.

Wij scoren een 9.5 uit 100+ reviews op Funda en Google.

Wij scoren een 9.5 uit 100+ reviews op Funda en Google.

"Zeer positief over Martijn. Helder in communicatie, neemt de tijd voor je en is bijzonder transparant. Martijn heeft ervoor gezorgd dat ik in het hele proces werd ontzorgd."
Dhr. Keijmel

Wij scoren een 9.5 uit 100+ reviews op Funda en Google.

Huis verkopen bij scheiding, uit elkaar gaan of overlijden

In tijden van onverwachte wendingen begrijpen we dat het gedwongen verkopen van een woning een emotionele en uitdagende stap kan zijn. Dit kan zijn omdat een woning wordt verkocht vanwege een scheiding, de relatie die over is, het verlies van een dierbare, financiële moeilijkheden, maar er zijn uiteraard nog meeromstandigheden die voorkomen Je staat voor complexe beslissingen en onzekerheden.

Bij Stap Makelaars delen we jouw zorgen en zijn we er om je te begeleiden door deze moeilijke periode. We begrijpen dat je veel vragen hebt over het proces. Om je op weg te helpen, hebben we het stappenplan gemaakt die beschrijft wat er op je af komt in een dergelijke situatie.

Stap Makelaars is een ervaren, niet-doorsnee, makelaarskantoor. Met oog voor jou, jouw wensen en jouw uitdagingen. Stap Makelaars luistert, adviseert en denkt met je mee. Bij ons werken mensen die in staat zijn om ook in moeilijke tijden jou te ontzorgen en te helpen om de juiste keuzes te maken.

Wat is het huis waard? Vraag een gratis waardebepaling aan

In een tijd waarin je je gedwongen voelt om het huis te verkopen, heb je vast een aantal vragen. Je wilt weten wat je kunt verwachten en hoe dit je situatie zal beïnvloeden. Zal de opbrengst voldoende zijn om de volgende stap te zetten, en hoe beïnvloeden emotionele omstandigheden de waardebepaling?

Gratis waardebepaling

Bij Stap Makelaars begrijpen we deze vragen en zorgen. Daarom bieden we een gratis waardebepaling aan, gekoppeld aan een persoonlijke kennismaking. Onze makelaar zal zorgvuldig de marktanalyse uitvoeren, rekening houdend met vergelijkbare woningen en recente verkopen in de buurt. We zullen je begeleiden bij het begrijpen van de waarde van je huis, met inachtneming van alle relevante factoren.

Hypotheek voor een nieuwe woning: hoeveel kan er geleend worden?

Als je naast het verkopen van een woning ook een nieuw huis nodig hebt, dan spelen er waarschijnlijk meerdere belangrijke vragen in je hoofd. Bijvoorbeeld over het verkrijgen van een hypotheek en de hoogte ervan. Hoeveel kan er geleend worden? Welke hypotheek opties passen het beste bij het financiële plaatje? Hoe zorg je ervoor dat het proces vlekkeloos verloopt, zodat je snel kunt handelen?

Ervaren hypotheekadviseurs voor deskundige begeleiding

Bij Stap Makelaars staan ervaren hypotheekadviseurs paraat om je te begeleiden bij het aanvragen van een hypotheek. Onze expertise en samenwerking met betrouwbare partners stellen ons in staat om snel en doeltreffend hypotheekadvies te verstrekken. Wij analyseren jouw financiële situatie grondig en assisteren je bij het kiezen van de meest geschikte hypotheek opties.

Het huis te koop zetten bij scheiding, uit elkaar of overlijden

Nu er duidelijkheid is over de waarde, kan je gaan nadenken over het te koop zetten van het huis. In tijden van het overlijden van ouders, echtscheiding, uit elkaar gaan, of het tragische verlies van een echtgenoot, brengt dat een reeks emotionele vragen met zich mee. Hoe zullen de herinneringen blijven voortleven? Wat betekent dit voor de toekomst? En hoe kan je deze stap zetten terwijl je omgaat met verdriet en verandering?

Verkopen voor de beste prijs

We kennen de complexiteit van deze situaties en bieden daarom empathische begeleiding tijdens dit proces. We realiseren ons dat een woning meer is dan alleen een fysieke plek.

Ons ervaren makelaars zullen zorgvuldig luisteren naar jouw behoeften en wensen. We zullen je helpen bij elke stap van het verkoopproces, van het nauwkeurig bepalen van de waarde van de woning tot het opstellen van effectieve marketingstrategieën om potentiële kopers te bereiken.

Een ander huis kopen: wat staat er te koop?

Vaak spelen er bij een noodzakelijke verkoop ook een aantal belangrijke vragen.
Waar ga je dan wonen? Wat voor woning past er bij de veranderde omstandigheden? Wat staat er op dit moment te koop in de buurten waar je wilt wonen? Hoe vind je überhaupt een nieuw huis in de uitdagende huizenmarkt? Als je kinderen hebt: kan je een woning vinden met genoeg kamers voor alle gezinsleden en dat gelegen in de buurt van scholen, hun vrienden en vriendinnen? Hoe zorg je ervoor dat je niet teveel betaalt? Hoe garandeer je dat deze stap de juiste is? Kortom: een tal van vragen die wij graag voor u beantwoorden voor en tijdens het proces.

Hoe ziet de stap die je wilt zetten er precies uit?

We weten dat je specifieke eisen en financiële situatie uniek zijn en zullen ons inzetten om aan jouw behoeften te voldoen en het huis te vinden die goed bij jou past. Ook kijken we naar wat er te koop staat in andere wijken en buurten. We kennen de woningen, weten welke woningen gesitueerd zijn in een kindvriendelijke omgeving en wij houden rekening met andere wensen, zoals ruimte, locatie, bouwjaar of het type woning. Situaties als deze zijn complex en vragen om specifieke aandacht en betrokkenheid. Daar ondersteunen we graag volledig in.

Ons team van ervaren aankoopmakelaars zal je bijstaan tijdens dit zoekproces. We zullen niet alleen het beschikbare woningaanbod in kaart brengen, maar ook helpen bij het bepalen van de financiële mogelijkheden. Door onze nauwe samenwerking met financiële experts en hypotheekadviseurs, kunnen we je helpen bij het uitvinden van hoeveel je kan lenen en wat binnen het budget past.

6 redenen om voor Stap Makelaars te kiezen

We zijn niet de enige makelaar in Utrecht en of we een goede makelaar zijn bepaal jij. Onze klanten vinden ons een top makelaar om allerlei redenen. We zetten de zes belangrijkste waar we als makelaarskantoor trots op zijn voor je op een rij:Eerlijke & heldere communicatie

De makelaar die aan jouw kant staat, helder communiceert en eerlijk advies geeft.

Makelaar in Utrecht met 15 jaar ervaring

Met ons kantoor in Utrecht zijn we jouw register makelaar in de buurt. Wij kennen de stad en de regio, dankzij 15 jaar ervaring.

Wij gaan een stap verder

Wij hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Dus we gaan door tot jij helemaal tevreden bent.

Grote marketing schijnwerpers

Met een uitgekiend marketingplan promoten wij jouw woning op o.a. funda en social media voor de maximale aandacht.

Sneller woningen vinden dankzij het grootste netwerk

Omdat wij beschikken over het grootste netwerk van huizen en huizenzoekers in Nederland.

Klantbeoordeling: 9,5

We zijn er trots op: klanten beoordelen ons met een 9,5! Dat is precies waar we het allemaal voor doen

Een nieuwe woning bezichtigen. Waar moet je op letten?

Stel jij of jouw aankoopmakelaar heeft een huis gevonden. Je gaat langs om te bezichtigen. Hoe kun je echter beoordelen of een huis echt aan al je behoeften voldoet? Wat als je belangrijke details over het hoofd ziet? Hoe zorg je ervoor dat je niet overweldigd raakt door het proces? Dit zijn slechts een paar van de essentiële vragen die je jezelf kan stellen als je een huis gaat bezichtigen.

Met de begeleiding die belangrijk voor je is

Neem rustig de tijd om rond te kijken en voel vooral of dit de plek is waar je jezelf ziet wonen. Wij inspecteren de technische staat en kenmerken van het huis. Onze aankoopmakelaars zijn ervaren in het begeleiden van bezichtigingen en weten waarop te letten. Uiteraard houden we je volledig op de hoogte, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen. Met een aankoopmakelaar van Stap Makelaars bespaar je jezelf tijd, moeite en stress.

Onze score in klanttevredenheid

0 +

Meer dan 1500 tevreden klanten in de afgelopen 15 jaar

0

Klanten beoordelen ons met een 9,5 op Funda en Google

0 +

We ontvingen meer dan 100 geweldige reviews

Hypotheekadvies

Goed hypotheekadvies is belangrijk, omdat het gaat om een belangrijke stap in je leven. Daarom werken we samen met betrouwbare en deskundige hypotheekadviseurs, die we al jaren goed kennen. Zo zorgen we er voor dat je voor het complete pakket bij ons terecht kunt.

Onze hypotheekadviseurs kennen de opties, weten van de voorwaarden en hebben ook de uitzonderingen en bijzondere situaties al een keer meegemaakt. Zo kijk je moeiteloos 30 jaar vooruit, zonder belangrijke zaken over het hoofd te zien. Zo weet je steeds precies waar je aan toe bent.

Huis taxeren

Voor de bank is een NWWI-gevalideerd taxatierapport van het aangekochte huis vaak een vereiste. Als we je niet hebben bijgestaan als makelaar kunnen we je helpen met de taxatie. Is dit wel het geval, dan kunnen wij niet taxeren, vanwege belangenverstrengeling. Echter, wij verwijzen je graag naar een taxateur uit ons netwerk.  

Onze taxateurs werken volgens de strikte eisen van het NRVT, kennen woningen in de buurt en stellen een deskundig NWWI-taxatierapport op. Wij zijn je vlot en vakkundig van dienst voor een eerlijk tarief voor de woning die je wilt laten taxeren.

Goed voorbereid naar de notaris

Nadat  alle formaliteiten zijn afgerond,  het tekenen van het koopcontract, het regelen van de financiering en het afsluiten van een opstalverzekering, controleren wij voor jou de documenten van de notaris. Op de dag van overdracht doen wij samen de eindinspectie in de woning. Nu is het tijd om naar de notaris te gaan voor de officiële overdracht en de overhandiging van de sleutels van je nieuwe woning.

Zullen we een kopje koffie doen?

Stap binnen om een vrijblijvende afspraak met ons te maken! We staan klaar om jou beter te leren kennen, op een moment dat jou het beste uitkomt. Of je nu thuis wilt afspreken of liever via videobellen praat, de keuze is aan jou. Laat eenvoudig je gegevens achter via het contactformulier en wij zorgen ervoor dat wij snel contact met je opnemen.

Hallo, wij zijn Stap Makelaars

Wij doen alles net even anders. Wij staan aan jouw zijde, luisteren graag naar jouw wensen en voorzien je van het beste advies. We staan voor eerlijkheid, transparantie, vakmanschap en klantgerichtheid. We onderscheiden ons dan ook met onze écht goede service.

Al 15 jaar helpen we klanten die vanuit noodzaak een huis moeten verkopen, zoals bij scheiding, uit elkaar gaan, overlijden of iets anders.

Bovendien willen we altijd beter worden. Alleen zo kunnen we de beste NVM makelaar of taxateur zijn voor onze klanten die vanuit noodzaak hun huis moeten verkopen. We doen onze uiterste best om hen (in de vaak moeilijke periode die ze doormaken) zo goed mogelijk te helpen en tevreden te stellen. Dat ons dit meestal lukt, blijkt uit onze hoge klanttevredenheidsscore van 9,5! Wij zijn pas tevreden als onze klanten dat zijn.

We zijn ervaren verkoopmakelaars, aankoopmakelaars en taxateurs. Ook kunnen we helpen met een goed en onafhankelijk hypotheekadvies, door onze samenwerking met ervaren hypotheekadviseurs. Dat maakt ons allround, met ervaring en kennis van alles wat er belangrijk is bij het aankopen, verkopen en taxeren van woningen. Daarom zijn we in staat om jou het beste te begeleiden.

Wij kennen Utrecht en de directe omgeving goed, dus ook de buurt waar jij woont of wilt wonen. We werken deskundig en met een professioneel team. Tegelijkertijd zijn we klein genoeg om je persoonlijke aandacht te schenken. Bij ons schakel je altijd direct met de makelaar of taxateur. Wij kennen onze klanten bij hun voornaam. Dit alles maakt ons misschien wel de beste partij die je kunt inschakelen.

Wil je meer weten over onze achtergrond, ons werkgebied en expertise? Stel ons je vragen of bekijk de Over ons-pagina van ons kantoor. Of vraag een gratis waardebepaling aan. Dat kost helemaal niets.

Wil je meer weten over onze achtergrond, ons werkgebied en expertise? Stel ons je vragen of bekijk de Over ons-pagina van ons kantoor. Of vraag een gratis waardebepaling aan. Dat kost helemaal niets.

Hallo, wij zijn Stap Makelaars

Wij doen alles net even anders. Wij staan aan jouw zijde, luisteren graag naar jouw wensen en voorzien je van het beste advies. We staan voor eerlijkheid, transparantie, vakmanschap en klantgerichtheid. We onderscheiden ons dan ook met onze écht goede service.

Al 15 jaar helpen we klanten die vanuit noodzaak een huis moeten verkopen, zoals bij scheiding, uit elkaar gaan, overlijden of iets anders.

Bovendien willen we altijd beter worden. Alleen zo kunnen we de beste NVM makelaar of taxateur zijn voor onze klanten die vanuit noodzaak hun huis moeten verkopen. We doen onze uiterste best om hen (in de vaak moeilijke periode die ze doormaken) zo goed mogelijk te helpen en tevreden te stellen. Dat ons dit meestal lukt, blijkt uit onze hoge klanttevredenheidsscore van 9,5! Wij zijn pas tevreden als onze klanten dat zijn.

We zijn ervaren verkoopmakelaars, aankoopmakelaars en taxateurs. Ook kunnen we helpen met een goed en onafhankelijk hypotheekadvies, door onze samenwerking met ervaren hypotheekadviseurs. Dat maakt ons allround, met ervaring en kennis van alles wat er belangrijk is bij het aankopen, verkopen en taxeren van woningen. Daarom zijn we in staat om jou het beste te begeleiden.

Wij kennen Utrecht en de directe omgeving goed, dus ook de buurt waar jij woont of wilt wonen. We werken deskundig en met een professioneel team. Tegelijkertijd zijn we klein genoeg om je persoonlijke aandacht te schenken. Bij ons schakel je altijd direct met de makelaar of taxateur. Wij kennen onze klanten bij hun voornaam. Dit alles maakt ons misschien wel de beste partij die je kunt inschakelen.

9 stappen waarbij we je helpen

Wat is het huis waard?

Als je een huis gedwongen moet verkopen, dan is ondanks de moeilijke tijd die je doormaakt, belangrijk om alles goed te regelen. Dit proces begint vaak met het achterhalen wat een realistische verkoopprijs van het huidige huis is. Bereken online de waarde van de woning of maak een afspraak voor een gratis waardebepaling. In dat geval komen we persoonlijk bij je langs voor een kennismakingsgesprek. De waardebepaling vormt het uitgangspunt voor de vraagprijs en onze verkoopstrategie.

Wil je het huis verkopen?

Als jouw verkoopmakelaar staan wij klaar om je te ondersteunen bij de verkoop van je woning. Wij nemen professionele foto's, 360- graden-foto’s, video, NEN2580 meetrapport en 2D en 3D plattegronden en schrijven een overtuigende verkooptekst. Ons team zorgt voor een stijlvolle presentatie, organiseert de bezichtigingen en beheert het gehele verkoopproces. Dankzij ons lidmaatschap bij de NVM hebben wij bovendien een uitgebreid netwerk van geïnteresseerde kopers en zoekers tot onze beschikking.

Samen bezichtigen

Na de waardebepaling van het huis is het tijd om met een hypotheekadviseur te spreken. Deze specialist onderzoekt jouw financieringsmogelijkheden en helpt je bij het vaststellen van een prijsklasse om teleurstellingen te voorkomen. Hoewel online leencapaciteitsberekeningen handig zijn, bieden ze geen volledig beeld. Ons advies: laat een hypotheekadviseur een diepgaande financiële analyse uitvoeren voor een solide start van je zoektocht.

Wat is er te koop?

Misschien heb je al een idee van wat er te koop is en waar je graag wilt wonen. Wellicht heb je specifieke wensen, maar nog geen geschikte woning gevonden. Wij kunnen je hierbij helpen. Ook is het mogelijk dat wij aan de slag gaan, zodra je een huis hebt gevonden waar je graag naartoe wilt verhuizen.

Hulp nodig bij de aankoop van een huis?

Wij staan klaar om je te assisteren op de manier die jij verkiest. Als je al de verkoop van het huis hebt geregeld en al een huis op het oog hebt, helpen wij je met de bezichtiging, het bieden, het opstellen van de koopovereenkomst, , tot aan de overdracht bij de notaris. Eventueel kunnen wij jou verder helpen bij de financiering. Maar we kunnen je ook eerder in het proces ondersteunen, als dat jouw voorkeur heeft. Jij hebt de regie, dus jij bepaalt hoe wij jou het beste van dienst kunnen zijn.

Bezichtigen en bieden

Bij ons krijg je begeleiding en advies tijdens de bezichtigingen, zodat je zeker niets over het hoofd ziet. Bij het bieden stellen we gezamenlijk een strategie op, waarbij we je assisteren of zelfs alles voor je regelen.

De koopovereenkomst

Een koopovereenkomst heb je vast al eens of een paar keer gezien. Toch kijken we mee, om zeker te weten dat er niets geks of afwijkends in de overeenkomst staat. Zo zorgen we voor een soepel proces, waar je zelf zo min mogelijk omkijken naar hebt.

Financiering regelen

Indien nodig, helpen we je bij het begrijpen van de financiële aspecten van gedwongen verkoop en begeleiden we je met het regelen van de financiering binnen de gestelde termijn na het ondertekenen van het koopcontract. Stap Makelaars werkt nauw samen met ervaren hypotheekadviseurs die ruime ervaring hebben met het begeleiden van mensen die een huis willen kopen na gedwongen verkoop.

Naar de notaris

We doen een eindinspectie en controleren de documenten die je tekent bij de notaris. Op die manier bereiden we je zo goed mogelijk voor. Jij kunt zelfverzekerd naar de notaris.

Wat klanten over ons zeggen

Je wilt natuurlijk weten hoe anderen onze betrokken begeleiding hebben ervaren. Daarom hebben we dat hen gevraagd. Lees zelf hoe we hen hebben geholpen bij noodzakelijke verkoop en de aankoop van een nieuwe woning.

“Martijn heeft een prettige down to earth manier van communiceren, en is zeer behulpzaam. Hij gaf goed advies, nam zorgen weg. Wij raden mensen van harte aan om Martijn in te huren als makelaar!”

Mevr. Boelhouwer

“Martijn is een zeer betrouwbare professionele en zakelijke makelaar. Martijn zal alles voor je doen om de beste deal rond te krijgen. Ik ben zeer tevreden over de diensten en service van Martijn.”

Dhr. Koppert

“Het contact met deze makelaar loopt erg prettig. Je hoeft je geen enkele zorgen te maken over het proces. Accurate informatie en erg soepele communicatie. Ik kan iedereen deze makelaar aanraden.”

Dhr. Hengst

“Martijn heeft mij op een hele prettige manier begeleid in het proces. Voornamelijk op de momenten dat ik het spannend vond, bracht hij kennis van de markt en rust & vertrouwen.”

Mevr. Pennings

“Persoonlijk, prettig en integer. Veel ervaring. In de communicatie toegankelijk, zelfs bij vragen die buiten de overeenkomst vallen konden we bij hem terecht. Praktisch gezien werkt hij digitaal op een prettige en overzichtelijke manier. Wij raden Stap Makelaars aan.”

Dhr. Schuurman

“Martijn is zeer deskundig in zijn beroep, altijd toegankelijk en neemt goed de tijd om zaken voor te bereiden.”

Mevr. Sluga

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen bij noodzakelijke verkoop

Gedwongen verkoop vindt plaats wanneer je je woning moet verkopen, vanwege financiële uitdagingen, bijvoorbeeld bij betalingsachterstanden op je hypotheek. Stap Makelaars begrijpt de gevoeligheid van deze situatie en biedt begeleiding door het hele proces.

Onze makelaars zullen je begeleiden bij het voorbereiden van je woning voor bezichtigingen en helpen je bij het begrijpen van alle juridische en financiële aspecten.

Als je je hypotheek niet meer kunt betalen, kan dit leiden tot gedwongen verkoop. Ons team zal met je samenwerken om jouw opties te begrijpen en indien mogelijk, met de geldverstrekker te onderhandelen om alternatieve oplossingen te vinden.

De duur van het proces kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Stap Makelaars zal ervoor zorgen dat het proces zo soepel mogelijk verloopt en alle stappen op een doeltreffende manier worden afgehandeld.

Dit zeggen onze klanten

Dhr. Van Wijk
Lees verder
"Martijn nam bij het eerste gesprek alle tijd om onze wensen door te nemen en een strategie te bepalen. Hij toonde veel kennis van de lokale markt en wist dit goed te vertalen naar een strategie."