Groot huis kopen | Groter wonen

Wil je groter gaan wonen? Wij helpen je graag van A tot Z!

Wij scoren een 9.5 uit 100+ reviews op Funda en Google.

Wij scoren een 9.5 uit 100+ reviews op Funda en Google.

"De samenwerking met Martijn is zeer goed verlopen. Legt dingen vast en is proactief bezig naar beide partijen. Zijn kennis gaat verder dan alleen onderhandelen, ook zijn kennis van huizen, constructies en gewenste aanpassingen konden we goed gebruiken."
Dhr. Averson

Wij scoren een 9.5 uit 100+ reviews op Funda en Google.

Groter huis kopen: wij helpen je met de volgende stap

Je wilt een groter huis kopen. Je hebt een mooie koopwoning, maar droomt van een huis met meer leefruimte. Al een tijdje denk je eraan om te verhuizen en nu is het moment gekomen dat je je gaat oriënteren. Want wat zou je huis nu waard zijn en hoeveel hypotheek kan jij krijgen? Als je al een huis bezit, hangt alles met elkaar samen. Om te beginnen wil je vast weten wat je huidige woning waard is, want dan weet je ook hoeveel overwaarde je ongeveer hebt.

Als het tijd is voor de volgende stap helpen we je daar graag bij. Van A tot Z. Van een gratis waardebepaling tot het in verkoop brengen van je huidige woning. Maar ook voor een goed hypotheekadvies kan je bij ons terecht én zelfs bij de aankoop van je nieuwe huis kunnen we je begeleiden.

Kortom zoek je een groter huis, een woning met meer kamers of droom je van een ruime tuin? Vertel ons wat jij belangrijk vindt, dan helpen we je daar graag bij. Wij hebben de expertise en ervaring die jij zoekt. Om je alvast op weg te helpen met het kopen van een grotere woning staat hieronder een stappenplan dat het hele proces stap voor stap uiteenzet.

Wat is jouw huis waard? Vraag een gratis waardebepaling aan.

Dit is wat onze gratis waardebepaling jou oplevert:

Hoeveel kan ik lenen?

Nu je de waarde van je huis kent, is het tijd om met een hypotheekadviseur te praten. De hypotheekadviseurs met wie wij samenwerken helpen je graag. Gewoon gratis en vrijblijvend. Als je weet wat jouw maximale hypotheek is, zoek je gerichter en voorkom je teleurstellingen

Jouw huis te koop zetten als je een groter huis koopt

Nu je een idee hebt van wat je ongeveer voor je huis zou kunnen ontvangen, neem je de beslissing om je huis te verkopen en een groter huis te kopen. We helpen je graag met de verkoop van jouw woning. Zo hoef je bij ons je nergens zorgen over te maken. Van het bepalen van de vraagprijs tot het in orde maken van de verkoopdocumentatie en het begeleiden van bezichtigingen, Stap Makelaars regelt het allemaal en helpt je van A tot Z.

Dit alles met één doel voor ogen: het maximaliseren van je opbrengst en het realiseren van een verkoop onder de meest gunstige voorwaarden. Onze verkoopmakelaars hebben 15 jaar ervaring en kennen Utrecht als hun broekzak. Daarnaast geven we eerlijk advies en luisteren we naar jouw wensen, zodat de verkoopplannen en verkoopstrategie daar goed op aansluit.

Groot of groter huis kopen: wat is er te koop?

Misschien weet je al precies welk groter huis het moet worden. Op funda en bij ons op de website vind je huizen in Utrecht en omgeving. Weet je wel dat je groter wilt wonen, maar kan jij niet de perfecte woning nog niet vinden? Daar kunnen we je bij helpen!

Groot of groter huis kopen: wat is er te koop?

Vertel ons welke volgende stap je wilt zetten. Zoek je een huis met een tuin of is een eengezinswoning de volgende stap na een appartement? Denk je aan een woning met extra kamers of een groter huis buiten de stad? Welke stap je ook voor ogen hebt: wij helpen je er graag bij.

Ik wil hulp bij aankoop

Twijfel je of je een huis wilt kopen met of zonder aankoopmakelaar? Hoewel er kosten verbonden zijn aan het inschakelen van een aankoopmakelaar, zal de investering zich altijd terugbetalen. Met een aankoopmakelaar bespaar je kostbare tijd, vermijd je potentiële miskopen en sta je sterk in de onderhandelingen. De aankoopmakelaar begeleidt je gedurende je zoektocht en vergezelt je naar bezichtigingen. Het is geruststellend om te weten dat er een scherp oog meekijkt.

Groot of groter huis kopen: wat is er te koop?

Bovendien staat de makelaar je bij om het beste bod te doen en namens jou de onderhandelingen met de verkoper te doen. Zelfs nadat de deal gesloten is, zorgt onze makelaar ervoor dat je geen enkel detail over het hoofd ziet bij het doornemen van onder andere de koopakte en alle andere relevante documenten. Met een aankoopmakelaar aan je zijde koop je zorgeloos jouw droomhuis.

6 redenen om Stap Makelaars te kiezen

Wanneer je groter wilt gaan wonen, beschouwen onze klanten ons om diverse redenen als een uitstekende makelaar. Hieronder hebben we de zes belangrijkste punten samengevat waar we als makelaarskantoor trots op zijn:

 

 

Eerlijk advies & heldere communicatie

De makelaar die aan jouw kant staat, helder communiceert en eerlijk advies geeft.

Makelaar in Utrecht met 15 jaar ervaring

We kennen Utrecht als onze broekzak. Dat grotere huis hebben we zo voor je gevonden dankzij 15 jaar ervaring.

Totdat jij tevreden bent

Wij gaan standaard een stap verder, tot jij tevreden bent. Het is bij ons pas genoeg als jij er blij van wordt.

Ervaring in groter wonen

We helpen je met een een groter huis aankopen en je huidige woning te verkopen. Wel zo handig.

Sneller woningen vinden dankzij het grootste netwerk

Omdat wij beschikken over het grootste netwerk van huizen en huizenzoekers in Nederland.

Spreek de NVM-makelaar

We hebben een klein team van makelaars, dus je spreekt bij ons altijd direct met de makelaar.

Onze score in klanttevredenheid

0 +

Meer dan 1500 tevreden klanten in de afgelopen 15 jaar

0

Klanten beoordelen ons met een 9,5 op Funda en Google

0 +

We ontvingen meer dan 100 geweldige reviews

Bezichtigen: kloppen jouw wensen en je gevoel?

‘Groter wonen’ kan van alles betekenen. Tijdens een bezichtiging kan het al snel groter voelen, als je tot nu toe klein woonde. Wat er wordt verstaan onder ‘groot’ en ‘groter’, is een persoonlijke kwestie. Wij luisteren graag naar wat jij belangrijk vindt, om je op basis daarvan passend te adviseren. Wij letten ondertussen op de technische details en eventuele zichtbare gebreken. Zo behoeden we je voor blinde verliefdheid, terwijl jij ervaart of het huis past bij wat je zoekt.

Bieden: dat blijft toch spannend

Je hebt het de vorige keer misschien zelf gedaan, of samen met een makelaar. Toch blijft het voor de meeste mensen heel spannend. Daarom helpen we je graag en onderhandelen we scherp of zorgen we dat je niet te veel over biedt. Wij begrijpen het als je een makelaar zoekt die je ontzorgt.

Groter wonen binnen jouw budget

Je wilt een groot huis kopen of groter gaan wonen, maar het budget is vast niet onbegrensd. We kijken met je mee, ook als je van plan bent om te verbouwen. Door het budget met een schuin oog in de gaten te houden voorkom je dat het geld straks op is als de vloer er pas half in ligt…

Een groter huis kopen is geweldig, maar moet ook vooral zo eindigen. Dankzij onze kennis, expertise en ervaring koop je altijd samen met iemand die met je meekijkt. Wij laten jou enthousiast worden op de woning zonder dat het budget uit het oog wordt verloren.

Financiering regelen

Nu de aankoop rond is, is het tijd om je financiering te organiseren binnen de gestelde termijn in het koopcontract. Stap Makelaars werkt samen met ervaren hypotheekadviseurs die je kunnen bijstaan, vooral als je overweegt om groter te gaan wonen. Maak gebruik van deze expertise!

Laat jouw huis taxeren door onze taxateurs

Een taxatierapport van je nieuwe huis is vaak een vereiste voor de bank. Als we niet al je aankoop-/verkoopmakelaar zijn, helpen we graag met de taxatie. Anders hebben we een betrouwbaar netwerk van taxateurs om dit snel voor je te regelen. Vertrouw op Stap Makelaars voor een nauwkeurige NWWI.

Met vertrouwen naar de notaris

Met alle formaliteiten afgerond, het tekenen van het koopcontract, het regelen van de financiering, het afsluiten van een opstalverzekering en het controleren van de documenten afkomstig van de notaris, is het nu tijd.om naar de notaris te gaan voor de officiële overdracht met daarna de overhandiging van de sleutels van jouw droomhuis.

Zullen we een kopje koffie doen?

Stap binnen om een vrijblijvende afspraak met ons te maken! We staan klaar om jou beter te leren kennen, op een moment dat jou het beste uitkomt. Of je nu thuis wilt afspreken of liever via videobellen praat, de keuze is aan jou. Laat eenvoudig je gegevens achter via het contactformulier en wij zorgen ervoor dat wij snel contact met je opnemen.

Hallo, wij zijn Stap Makelaars

Wij doen alles net even anders. Wij staan aan jouw zijde, luisteren graag naar jouw wensen en voorzien je van het beste advies. We staan voor eerlijkheid, transparantie, vakmanschap en klantgerichtheid. We onderscheiden ons dan ook met onze écht goede service.

Met veel plezier helpen we al 15 jaar tevreden klanten die groter willen gaan wonen. Zij vertellen ons dat we doorgaan waar anderen stoppen. Daar zijn we best een beetje trots op!

Bovendien willen we altijd beter worden. Alleen zo kunnen we de beste NVM makelaar of taxateur zijn voor onze klanten die een groter huis willen kopen. Als echte vakidioten gaan we vol enthousiasme aan de slag om hen buitengewoon tevreden te maken. Dat ons dit meestal lukt, blijkt uit onze hoge klanttevredenheidsscore van 9,5! Wij zijn pas tevreden als onze klanten dat zijn.

We zijn ervaren verkoopmakelaars, aankoopmakelaars en taxateurs. Ook kunnen we helpen met een goed en onafhankelijk hypotheekadvies, door onze samenwerking met ervaren hypotheekadviseurs. Dat maakt ons allround, met ervaring en kennis van alles wat er belangrijk is bij het aankopen, verkopen en taxeren van woningen. Daarom zijn we in staat om jou het beste te begeleiden.

Wij kennen Utrecht en de directe omgeving goed, dus ook de buurt waar jij woont of wilt wonen. We werken deskundig en met een professioneel team. Tegelijkertijd zijn we klein genoeg om je persoonlijke aandacht te schenken. Bij ons schakel je altijd direct met de makelaar of taxateur. Wij kennen onze klanten bij hun voornaam. Dit alles maakt ons misschien wel de beste partij die je kunt inschakelen.

Wil je meer weten over onze achtergrond, ons werkgebied en expertise? Stel ons je vragen of bekijk de Over ons-pagina van ons kantoor. Of vraag een gratis waardebepaling aan. Dat kost helemaal niets.

Wil je meer weten over onze achtergrond, ons werkgebied en expertise? Stel ons je vragen of bekijk de Over ons-pagina van ons kantoor. Of vraag een gratis waardebepaling aan. Dat kost helemaal niets.

Hallo, wij zijn Stap Makelaars

Wij doen alles net even anders. Wij staan aan jouw zijde, luisteren graag naar jouw wensen en voorzien je van het beste advies. We staan voor eerlijkheid, transparantie, vakmanschap en klantgerichtheid. We onderscheiden ons dan ook met onze écht goede service.

Met veel plezier helpen we al 15 jaar tevreden klanten die groter willen gaan wonen. Zij vertellen ons dat we doorgaan waar anderen stoppen. Daar zijn we best een beetje trots op!

Bovendien willen we altijd beter worden. Alleen zo kunnen we de beste NVM makelaar of taxateur zijn voor onze klanten die een groter huis willen kopen. Als echte vakidioten gaan we vol enthousiasme aan de slag om hen buitengewoon tevreden te maken. Dat ons dit meestal lukt, blijkt uit onze hoge klanttevredenheidsscore van 9,5! Wij zijn pas tevreden als onze klanten dat zijn.

We zijn ervaren verkoopmakelaars, aankoopmakelaars en taxateurs. Ook kunnen we helpen met een goed en onafhankelijk hypotheekadvies, door onze samenwerking met ervaren hypotheekadviseurs. Dat maakt ons allround, met ervaring en kennis van alles wat er belangrijk is bij het aankopen, verkopen en taxeren van woningen. Daarom zijn we in staat om jou het beste te begeleiden.

Wij kennen Utrecht en de directe omgeving goed, dus ook de buurt waar jij woont of wilt wonen. We werken deskundig en met een professioneel team. Tegelijkertijd zijn we klein genoeg om je persoonlijke aandacht te schenken. Bij ons schakel je altijd direct met de makelaar of taxateur. Wij kennen onze klanten bij hun voornaam. Dit alles maakt ons misschien wel de beste partij die je kunt inschakelen.

9 stappen waarbij we je helpen

Wat is je huis waard?

Als je groter wilt wonen, moet je bepalen wat er realistisch is. Dat hangt vaak samen met de waarde van jouw huidige woning. Bereken online wat jouw huis waard is of maak een afspraak voor een gratis waardebepaling.. Wij komen dan bij je langs om kennis te maken. De waardebepaling vormt het uitgangspunt voor de vraagprijs en de verkoopstrategie, maar ook een basis voor jouw nieuwe plannen.

Wil je je huis verkopen?

We kunnen je als verkoopmakelaar helpen om jouw huis te verkopen. Wij zorgen voor professionele foto’s, een sterke verkooptekst en bijvoorbeeld 3D-plattegronden en 360 graden-foto’s. Wij zorgen voor de professionele presentatie, de bezichtigingen en de volledige verkoop. Als verkoopmakelaar in Utrecht weten we wat daarbij komt kijken. We beschikken we vanuit ons lidmaatschap bij de NVM, over een breed netwerk van geïnteresseerde zoekers en potentiële kopers.

Hoeveel kan je lenen?

Na de waardebepaling van je huis is het tijd om met een hypotheekadviseur te spreken zodat je een realistisch beeld hebt van je financiële mogelijkheden. Samen met de waardebepaling van je woning geeft dit een goede basis om de zoektocht naar een grotere woning. Onze hypotheekadviseurs rekenen graag voor je uit wat je mogelijkheden zijn.

Wat is er te koop?

Waarschijnlijk heb je zelf al gekeken, bijvoorbeeld op funda en bij ons op de website. Misschien weet je al wat er te koop staat en/of waar je graag wilt wonen. Heb je wel bepaalde wensen, maar de woning nog niet gevonden? Wij kunnen je daarmee helpen. We starten zodra jij een huis op het oog hebt.

Bezichtigen en bieden

Je hebt het allemaal al eens meegemaakt, maar dat is misschien alweer lang geleden. En had je toen ook een aankoopmakelaar? Of juist niet? Wij begeleiden en adviseren tijdens de bezichtiging(en). Zo zie je niets over het hoofd. Tijdens het bieden spreken we samen de strategie af.

Specialist voor het koopcontract

Onze verkoopmakelaars zijn jouw specialisten om het verkoopcontract op te stellen. We gebruiken een standaard NVM modelcontract en laten je zien welke extra toevoegingen we doen, speciaal voor jouw situatie.

Hulp bij het regelen van de financiering

Na de ondertekening van het koopcontract is het tijd om binnen de vastgestelde termijn je financiering te regelen. Stap Makelaars werkt samen met goede hypotheekadviseurs die veel ervaring hebben met de begeleiding van een overstap naar een grotere woning. Jullie nemen samen de financiering onder de loep, inclusief eventuele hypotheekofferte vergelijkingen, advies en afsluiting van de juiste hypotheek.

Het huis laten taxeren

Voor de aankoop van een woning is een nauwkeurige taxatie van groot belang. De bank vereist in de meeste gevallen een taxatierapport om de officiële waarde van je nieuwe woning te bepalen.

Zelfverzekerd naar de notaris

Wij controleren we de documenten afkomstig van de notaris. Denk hierbij aan de akte van levering, maar ook de nota van afrekening. Tijdens de eindinspectie lopen we de woning nog een keer door de woning en nemen we de meterstanden op.

Wat klanten over ons zeggen

Vraag het de mensen die we hielpen om groter te wonen. Zij kunnen je het best vertellen hoe we ze hielpen en of dat naar wens was (spoiler: dat was het!). Klanten waarderen ons met een 9,5 op funda en Google. Daar zijn we trots op. We helpen graag, bijvoorbeeld als jij een groter huis op het oog hebt of wilt verhuizen naar een grotere woning. Dat is een mooie stap, waarbij we je graag begeleiden en adviseren.

“Martijn heeft verstand van zaken, geeft eerlijk advies en communiceert goed en snel. We hadden een lastige situatie doordat we op afstand zaten, maar Martijn was hier erg flexibel in en nam het stokje over waar nodig.”

Dhr. Van Leeuwen

“Wij hebben Martijn als makelaar ingeschakeld. Van begin tot eind een goed gevoel aan over gehouden. Martijn is professioneel, duidelijk in communicatie en houd je goed op de hoogte van alles.”

Dhr. Mellaart

“Martijn is dé makelaar van Utrecht. Zijn integriteit en het managen van verwachtingen zijn hoog. Combineer dat met een uitstekende begeleiding en je hebt je makelaar van Utrecht te pakken.”

Dhr. De Moor

“Martijn was heel erg toegankelijk, altijd bereikbaar en erg eerlijk.”

Mevr. Willems

“Een eerlijke, ervaren en gedreven makelaar, communiceert makkelijk via email, telefoon, SMS, iMessage en WhatsApp.”

Dhr. Ekadioin

“Martijn is behalve een prettig persoon ook een goed geïnformeerde, deskundige makelaar. Hij houdt de lijntjes kort en bespreekt alles met de opdrachtgever.”

Dhr. Hoekema

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over een groter huis kopen in Utrecht

Als je overwaarde hebt van jouw woning kan je die gebruiken om een groter huis te kopen. Sterker nog, je doet er verstandig aan, vanwege de “Bijleenregeling” om die overwaarde te gebruiken. Alleen op die manier behoud je maximale hypotheekrenteaftrek. We vertellen je er graag meer over hoe dat werkt. Neem daarvoor contact met ons op.

Of je de hypotheek kunt verhogen, hangt af van je inkomen en de waarde van de woning die je op het oog hebt. Onze hypotheekadviseurs maken graag eens gratis en vrijblijvend kennis. De kans is groot dat we je er daarna mee kunnen helpen. Als je meer bent gaan verdienen is de kans bijvoorbeeld groot dat je de hypotheek kunt verhogen.

Klopt, we zijn aankoopmakelaar én verkoopmakelaar. We kunnen je helpen om een groter huis te kopen en je huidige woning te verkopen.

Wat het huis kost, hangt natuurlijk af van wat je op het oog hebt. Andere kosten die je maakt, zijn die voor ons als aankoopmakelaar, eventueel voor hypotheekadvies, de notaris en overdrachtsbelasting.

Dit zeggen onze klanten

Mevr. Fransen
Lees verder
"Martijn is super behulpzaam, heeft goede marktkennis en is goed bereikbaar (ook 's avonds en in het weekend)! Superfijn kantoor!"